• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosya yolu yardımı

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
Sorunum şudur. 3 şubemiz var ve 3 şubeye ait 3 ayrı dosyamız bulunmakta. ben bu dosyaların her birinden veri çekmek istiyorum. fakat bir türlü yapamadım tıkandım kaldım.

sayfa içi değişkenli sayfanın içinde şubeyi seçtiğimde yolu b1 hücresine çıkıyor, c2 hücresinde aylar var bu aylarda yolu belirtilen dosayının hangi sayfasından veri çeliceğini söylüyor. örnek dosya daha iyi anlaşılmama yardımcı olacaktır. şimdiden ayrdımlarınıza teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanıza baktım öncelikle dosya formatınızı 2003 formatında gönderiniz.

Diğer bir husus veri alınacak dosyayı eklememişsiniz bu durumda kimse bu sorunuza bakmaz zira alınacak verileri test etmek gerekir.

kasa özetleri dosyasında yapmak istediğim işlemler var bu işlemler için halit hocamın istediklerini yaptım.
1) dosya formatı değişti
2) örnek dosyaya ek olarak çekilmek istenen dosya örneğide konuldu. (1. mesajıma ekledim )
3) sayfa içinde yapılmak istenen düzeltmeler eklendi.

kasa özetleri dosyasında yapmak istediğim işlemler var bu işlemler için halit hocamın istediklerini yaptım.
1) dosya formatı değişti
2) örnek dosyaya ek olarak çekilmek istenen dosya örneğide konuldu. (1. mesajıma ekledim )
3) sayfa içinde yapılmak istenen düzeltmeler eklendi.

bunu denermisiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
aktarılan_sayfa = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 3).Value
If aktarılan_sayfa = "" Then
MsgBox "veri alınacak sayfayı seçmediniz."
Exit Sub
End If
sübe_adı = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 2).Value
If sübe_adı = "" Then
MsgBox "veri alınacak sayfayı seçmediniz."
Exit Sub
End If
Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("A4:I325").ClearContents
Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("A4:I325").Interior.ColorIndex = xlNone
Klasor = "C:\Users\CONANFORCE\Desktop\DOSYA1\"
Dosya = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 2).Value & ".xls"
sayfaadi = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 3).Value

deg = "'" & Klasor & "[" & Dosya & "]" & sayfaadi & "'!R"
sat = 4
For i = 66 To 75
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 1) = ExecuteExcel4Macro(deg & i & "C" & 2)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 2) = ExecuteExcel4Macro(deg & i & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 3) = ExecuteExcel4Macro(deg & i & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 4) = ExecuteExcel4Macro(deg & i & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 5) = ExecuteExcel4Macro(deg & i & "C" & 7)
sat = sat + 1
Next i

MsgBox "Aktarım İşleminiz Başarıyla Gerçekleşmiştir."
End Sub

Halit3 hocam sağol olsun sorunumu çözdü. çok teşekkür ederim.

Geri