• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya yolu seçerek istediğim sutuna verileri aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bluwer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Öncelikle herkese merhaba,

benim excel konusunda macrolarla ilgili hiç deneyimim olmadı sadece basit hesaplama tabloları oluşturabiliyorum. Yapmak istediğim bazı şeyler var ve yardımınızı istiyorum.
-----------------------------------------------------------------------
analiz programı.xlsm içinde bir tablo oluşturdum.

bu tabloda esas konu yazılan iki değer arasında logaritmik fark alınarak bir sonuç tablosu oluşturmak.
1- tabloya gözatarsanız AP+T ve AP stunlarını göreceksiniz.
ben bir buton yardımıyla AP değerlerini tabloya otomatik yerleştirmek istiyorum. Butona tıkladığımda bana dosya yolu sormalı ve seçtiğim *.xls dosyasındaki B2 den B33 e kadar olan değerleri benim analiz programı tablomdaki B3 den B34 e kadar yerleştirmeli.

yine aynı şekilde AP+T içinde dosya yolu sorup seçtiğim dosyadaki B2 den B33 e kadar olan değerleri D3 den D34 e kadar tabloma yerleştirmeli.

2- AP ve AP+T değerlerini yerleştirdikten sonra sonuçların gözüktüğü Tesis Gürültüsü sutununda belirli aralıkta inceleme yapmam gerekli.

mesela 25 - 125 aralığında maksimum değerin bulunup bu değerin alt ve üst komşularıyla olan farkını incelemek istiyorum. diyelimki F8 deki değerim 25-125 aralığındaki maksimum değer olsun. ben F8'in F7 ve F9 la olan farkını bulmak ve F8 in F7 ye olan farkını K5 hücresine F8 in F9 olan farkını L5 hücresine yazdırmak istiyorum.

henüz belirlenmemiş bir değer olan maksimum değerin komşularını nasıl ifade edebileceğimi formül olarak yapamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Dosya ektedir. Analiz tablom ve örnek olsun diye AP ve AP+T değerlerini alabileceğiniz excel dosyalarını içeriyor.

Ekli dosyalar

Geri