• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosya ya resım atmak

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
merhaba bu konu formda acılmıs fakat makrosu calısmıyo ındırmede sıkıntı var ben
bı katalog hazırlıyorum ortalama 5000 kalem resmım var hepsını kataloga koyacam fakat bunları tek tek yapmak halı ıle zor ve ugraslı bır ıs kodlarla resımlerın adları aynı bunları belırttıgım hucreye atmak derdındeyım resımlerın boyutları da bırı buyuk bırı kucuk yanı resımlerı atarken bu boyutta atsın gıbı bı sansımız var ıse cok ıyı olacak bana yardımcı olurmusunuz.

arkadaslar bıze cevap verecek yok mu.

Merhaba

Size küçük bir tavsiyem var.

Formda sorulan sorulara dikkatli bakarsanız soruyu soran kişiler genelde örnek bir dosya ekliyerek sorusunu soruyor ve kısa zamanda cevap alma şansını yakalıyorlar.

örnek dosyanızı ekleyin ve ne yapmak istediğinizi küçük bir açıklama ile belirtiniz.

ornek

ornek calısmamı yuklemeye calsıtım fakat beceremedık netım bıraz yavas kusura bakmayın

Ekli dosyalar

• YENI KATALOG - Kopya.xlsx
    YENI KATALOG - Kopya.xlsx
    35.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 0001.jpg
    0001.jpg
    24.3 KB · Görüntüleme: 0
  • 0002020019.jpg
    0002020019.jpg
    67.1 KB · Görüntüleme: 0
  • 001 001 001.jpg
    001 001 001.jpg
    60.9 KB · Görüntüleme: 0
  • 000000999.jpg
    000000999.jpg
    5.6 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
ornek calısmamı yuklemeye calsıtım fakat beceremedık netım bıraz yavas kusura bakmayın

Ekli dosyayı açın hemen yanındada resimler klasörü olsun ekli dosyanızdaki sarı renkli yerlere ürün kodunu girin ben örnek olması açısından 1,2,3,4 olarak girdim ve resimler klasöründede bu kodlara ait ürünler mevcut.

Hücreye resimler klasöründe bulunan herhangibir resim adı girdiğinizde entere bastığınızda kod çalışacaktır.

Ekli dosyalar

Tahmin edıyorum ki resimleri belgelerimde resimleri klasorunun ıcıne atacam ve orada makroda degıstırecem yoksa baska turlu nasıl calıstıracam bunu anlamadım acıkcası tam ıstedıgım gıbı resımlerın olculerı felan ama bunu ben 5000 kalem ıcın yapacam yardımlarınızı beklıyorum

Tahmin edıyorum ki resimleri belgelerimde resimleri klasorunun ıcıne atacam ve orada makroda degıstırecem yoksa baska turlu nasıl calıstıracam bunu anlamadım acıkcası tam ıstedıgım gıbı resımlerın olculerı felan ama bunu ben 5000 kalem ıcın yapacam yardımlarınızı beklıyorum

Dosyanız nerede olursa olsun yanında (Resimler) klasörü olacak ve içinde resimeriniz olacak o zaman çalışır.

Yani dosyanız masa üstünde ise yanında hemen (Resimler) klasörü olacak ve resimlerde bunun içinde olacak.

dosyanız nerede olursa olsun yanında (resimler) klasörü olacak ve içinde resimeriniz olacak o zaman çalışır.

Yani dosyanız masa üstünde ise yanında hemen (resimler) klasörü olacak ve resimlerde bunun içinde olacak.

peki bunda makro yok mu sımdı ben bunu ılerde de kullanacam nasıl yapıldıgını da ogrenmek ıstıyorum bana bunu da ogretebılrmısınız olayı cozdum fakat nasıl oldugunu ve ne sekılde oldugunu anlamak ısterım kı ısın ozunu nlayıp baska dosyalrıma da uygulama sansım ve enlımde bılgım olsun.bır zahmet sızde rıcamdır.

peki bunda makro yok mu sımdı ben bunu ılerde de kullanacam nasıl yapıldıgını da ogrenmek ıstıyorum bana bunu da ogretebılrmısınız olayı cozdum fakat nasıl oldugunu ve ne sekılde oldugunu anlamak ısterım kı ısın ozunu nlayıp baska dosyalrıma da uygulama sansım ve enlımde bılgım olsun.bır zahmet sızde rıcamdır.

Excel seviyenizi bilemediğim için bunu anlatmak baya zor size tavsiyem bir kitap almanız veya buradaki sorulan soruları ve verilen cevapları takip ediniz.

excel seviyenizi bilemediğim için bunu anlatmak baya zor size tavsiyem bir kitap almanız veya buradaki sorulan soruları ve verilen cevapları takip ediniz.

soyle analatayım kendı işim gereği iyiyim makro konusunda oldukca zayıfım açıkçası. Kodların alındıgı yerde bı makro calısıyo ıkı makroyu calıstırmak ıcın bırlestırsem mı daha ıyı olacak yanı bunun basıte ındırgenmısı yok mu analayacagım sekılde

Geri