Dosya kaydetme hatası

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Daha önce kullanmakta olduğum dosyada aşağıdaki makroyla hem sayfayı yazdırıyordum hem de pdf olarak D:\Gelir RAporları klasörüne kaydediyordum. Ancak dün yeni bir bilgisayar aldım. Win 10 pro yüklü. eski bilgisayardaki gelir raporları klasörünü D'ye kaydettiğim halde makro kaydetmiyor ve "Belge KAydedilemedi. Belge açık olabilir ya da kaydedillirken bir hatayla karşılaşıldı" hatası verip, Debug yaptığımda kaydetme satırını gösteriyor. Sorun nedir acaba?

Kod:
Sub yazdırkaydet()
'
' yazdırkaydet Makro
'

'
    Range("A1:G49").Select
    ActiveWindow.Selection.PrintOut Copies:=1
    Range("A1:G50").Select
    ChDir "D:\Gelir Raporları"
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "D:\Gelir Raporları\" & [d7] & " " & [d6] & " " & [f6] & ".pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False
    Range("A6").Select
End Sub

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Excel 2010 ise, böyle bir hata için microsoft'un bir düzeltme paketi var. 2516480

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İlginize teşekkürler. Excel 2016 kullanıyorum, hem eski hem de yeni bilgisayarımda.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Şimdi manuel olarak farklı kaydet ile aynı yere pdf olarak kaydetmeyi denedim, sorun çıkmadı. MAkroyla yaptığımda ise hata veriyor. Yıllardır birden fazla bilgisayarda bu şekilde kullanıyoruz, ilk defa böyle bir sorun çıktı.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu konuda fikri olan yok mu acaba?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Nedenini buldum arkadaşlar. Bilgisayarı değiştirince bölgesel ayarlardan tarih ayracını nokta(.) yerine kesme (/) olarak ayarlamıştım. Dosya kaydederken dosyanın ismine o günün tarihini de eklediğim için tarihte bulunan kesme(/) ayracı, klasör/dizin ayracı olarak algılanıp kaydetmeye engel oluyordu.

Bölgesel ayarlardan tarih ayracını nokta(.) olarak değiştirince düzeldi.