• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya isminin metin olarak dosya icinde yazilmasi

Excel Vers. ve Dili
2010 almanca
Basliktan da anlasilacagi üzere, acmis oldugumuz yeni Excel dosya isminin otomatik olarak dosya icinde gösterilmesi konusunda bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Saygilar

Merhaba.
Belgede herhangi bir hücreye aşağıdaki formülü uygulayınız.
Almanca'sını bilemiyorum, artık siz bulursunuz.
Kod:
=HÜCRE("dosyaadı")

Öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Ama ben bu kodu nasil kullanacagim konusunda bir fikrim yok biraz daha detayli bir sekilde anlatabilir iseniz cok sevinirim. Tesekkürler...

Bu sorunuz kime idi ? Bana mı, Ömer Bey'e mi ? Zira benim verdiğim cevap kod, Ömer Bey'in verdiği cevap fonksiyondur.

Ayrıyeten benim size sormak istediğim ise, açmış olduğumuz YENİ excel dosyasının ismi derken kastettiğiniz nedir ?
Açılan her yeni dosya, Kitap1 ismi ile açılır. Eğer kastınız bu ise,
[A1] = "Kitap1" diyebilirsiniz.

Yok önceden kayıtlı, çalışmak üzere çağırdığım dosyanın ismini A1 hücresine yazacağım diyorsanız,
[A1] = ActiveWorkbook.Name
kodunu kullanabilirsiniz. Böylece o an açık olan dosya ismi, A1 hücresine yazdırılır.

Kodlar, klavyeden Alt+F11 tuşlarına basılarak kodlama bölümüne geçilerek yazılır. Forumda buton oluşturmak ve kod yazmak ile ilgili örnekler mevcut. Bir arama yaparak ulaşabilirsiniz sanırım.

Merhaba.
Belgede herhangi bir hücreye aşağıdaki formülü uygulayınız.
Almanca'sını bilemiyorum, artık siz bulursunuz.
Kod:
=HÜCRE("dosyaadı")
Ben de cevap yazayım dedim ama anlaşılmayan nedir onu bir anlasak iyi olurdu.
"herhangi bir hücreye aşağıdaki formülü uygulayınız" cümlesinde anlaşılmayan ne olaki acep?

En iyisi örnek belge göndereyim dedim.
Belgede formül uygulaması mevcuttur, buyurunuz.

Ekli dosyalar

Geri