• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya ismini dosya içindeki bir hücreye yazma

arda41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel2010
Türkçe
Herkese merhaba,

Bir excel dosyasının ismini aynı dosya içindeki bir hücreye aktarabilir miyim? Dosyanın ismi değiştiği zaman dosyanın içindeki hücreninde değişmesi gerekiyor.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar...

dosya isminin hücreye aktarılması

Tekrar merhaba,

sayın yurttaş başta ilginize teşekkür ederim. gönderdiğiniz dosyayı ve nette microsoft un bazı örneklerini inceledim. ancak uygulamada excel değer hatası veriyor. mesela ekteki deneme de a1 hücresinin konum, dosya ismi ve uzantısını ve a2 hücresinin sadece dosya ismi ve uzantısını vermesi gerekmiyor mu? Sanırım birşeyi gözden kaçırıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar
iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Şu şekilde bir deneyiniz;

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Sheets("Sheet1").Range("B1").Value = ThisWorkbook.FullName
Sheets("Sheet1").Range("B2").Value = ThisWorkbook.Name
End Sub

Dosya isminin hücreye yazılması

Merhabalar,

Problem çözülmüştür. Çözüm ilginç bir şekilde hücre fonksiyonu içindeki komutun (filename) büyük harflerle yazılması ile oldu. yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler...

iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Problem çözülmüştür. Çözüm ilginç bir şekilde hücre fonksiyonu içindeki komutun (filename) büyük harflerle yazılması ile oldu. yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler...

iyi çalışmalar...
.

Okumuyorsanız ben ne yapayım?

Size linkini verdiğim çalışmada kırmızı harflerle:

" Not:Excel İngilizce sürümü, işletim sisteminiz Türkiye, Türkçe olarak kurulmuşsa formülü =CELL("FILENAME") olarak yazmalısınız. =CELL("FİLENAME"), =CELL("Filename") gibi yazarsanız,değer döndürmez.

Keza, herşey Türkçe, (Excel ve işletim sistemi) =HÜCRE("dosyaadı") yazarsanız bu formül de sonuç döndürmez. Bunun yerine =HÜCRE("DOSYAADI") yazmanız gerekir.

Bunun nedeni, İngilizce klavyede I harfi ve i harfi aynu tuştan çıkmaktadır. Oysa Türkçe klavyede, I harfinin küçüğü olan ı harfı aynı, küçük i harfi ise İ harfinin olduğu tuştan çıkmaktadır.

Test edemedim ama, bu kuralın diğer Türkçe karekter içeren bilgi_türü ifadeleri için de geçerli olacağını düşünmekteyim.
"

demişim... Daha ne olsun?

teşekkürler arkadaşlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Geri