• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya ismine verdiğimiz tarihin otomatik değişebilmesi

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Otomatik tarih değişme

Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var.
örneğin a isimli klasörün içinde günlük satışlar (20.10.2011) isimli bir excel dosyası var bu dosyadaki tarih kısmının günlük olarak otomatik değişmesi için ne yapabilirim? Klasöre girdiğimde tarih bölümüde otomatik olarak değişsin.
Yardım için şimdiden tşk.ler

Excel'de son satışlar (23.07.2011) isimli bir dosyam var tarih bölümümnün günlük olarak otomatik değişeceği bir makro varmı yardım için şimdiden tşk.ler

haklısınız belkide ben anlatamadım aslında demek istediğim şu
sıfırdan bir excel dosyası açıyorum ve buna isim olarak sadece tarih veriyorum ve bu dosya isminin günlük tarihle otomatik olarak değişmesini istiyorum

ilginiz için tşk ederim

Merhaba,

Dosya adının değişimini mantıklı bulmadım ya da sorunuzu pek anlamadım.

haklısınız belkide ben anlatamadım aslında demek istediğim şu
sıfırdan bir excel dosyası açıyorum ve buna isim olarak sadece tarih veriyorum ve bu dosya isminin günlük tarihle otomatik olarak değişmesini istiyorum

ilginiz için tşk ederim

nasıl yani
kayıt yaptığınız dosyanın adı her gün otomatik değişecek mi_?
doğru mu anladım_?
bir de bu acele neden orasını hiç anlamadım

haklısınızzz

kayıt yapmamıza gerek olmasın yani konu şu tam olarak x klasörü içinde xls. uzantılı bir excel dosyası var bu dosyaya ben isim olarak tarih olsun istiyorum ama geçerli tarih olsun mesela sabah işyerine geldim o klasörü açtığımda o dosyanın ismi o günki tarih olsun
aceleye gelince iş yeri için verilmiş önemli bir ödev

kayıt yapmamıza gerek olmasın yani konu şu tam olarak x klasörü içinde xls. uzantılı bir excel dosyası var bu dosyaya ben isim olarak tarih olsun istiyorum ama geçerli tarih olsun mesela sabah işyerine geldim o klasörü açtığımda o dosyanın ismi o günki tarih olsun
aceleye gelince iş yeri için verilmiş önemli bir ödev

ben Necdet Hocam'a katılıyorum böyle saçma bir şey olur mu_?
dosya adını değiştirmek gibi.
ama size bir yol tavsiye edeyim. O ki böyle bir şey istiyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam dosyayı açtığımda çalışacak bir kod ile yapardım. hani hergün o dosyayı bir kere açarak bu işlemi yaptırırdım.

acil yardımmm

tmm işte ihsan hocam istediğim bu olsunda bir defa açmayla olsun örnek bi dosya eklermisiniz lütfen

acil yardımm

işte şu eklediğim dosyada olduğu gibi
GÜNLÜK SATIŞ (23.07.2011)

PARANTEZ İÇİNDEKİ TARİH YENİ Bİ KAYITTA O GÜNKİ TARİHİ ALSIN

Ekli dosyalar

işte şu eklediğim dosyada olduğu gibi
GÜNLÜK SATIŞ (23.07.2011)

PARANTEZ İÇİNDEKİ TARİH YENİ Bİ KAYITTA O GÜNKİ TARİHİ ALSIN

merhaba
boş bir module kopyalayarak deneyiniz
Kod:
Option Explicit
Sub auto_open()
Dim ts
ts = "GÜNLÜK SATIŞ " & Format(Now, "( dd.mm.yyyy )")
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=ts & ".xls"
End Sub

Geri