• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosya her açıldığında otomatik sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eterr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhabalar;

Ekteki dosyayı her açtığımda, stok sayfasında sırasıyla Marka,Kategori,Alt Kategori, Alt Kategori 2 sütunlarında sıralama yaptırmak istiyoru

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,
Örnek dosyanızdaki "Stok" isimli çalışma sayfasının sekmesine sağ tıklayarak "Kod Görüntüle" seçeneğine tıklayınız.
Açılan kod penceresine; aşağıdaki kodların tümünü kopyalayıp, sayfanın kod penceresine yapıştırınız.
Çalışma kitabınızı kaydeniniz, "Stok" çalışma kitabından çıkıp tekrar giriniz ve sonucu gözlemleyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim sh As Worksheet, ss As Long, a As Range, b As Range, c As Range, d As Range

Set sh = ActiveSheet
[COLOR="Red"][B]If sh.FilterMode Then sh.ShowAllData[/B][/COLOR]
ss = sh.Range("A:K").Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row
Set a = sh.Range("A1")
Set b = sh.Range("B1")
Set c = sh.Range("C1")
Set d = sh.Range("D1")
On Error Resume Next
sh.Range("A1:K" & ss).Sort _
    key1:=a, order1:=xlAscending, _
    key2:=b, order2:=xlAscending, _
    key3:=c, order3:=xlAscending, _
    Header:=xlGuess, _
    ordercustom:=1, _
    MatchCase:=False, _
    Orientation:=xlTopToBottom, _
    dataoption1:=xlSortNormal, _
    dataoption2:=xlSortNormal
End Sub
NOT: Kodlar; çalışma kitabının "Aktivate" (aktifleştirme) olayına yazılmıştır. Yapacağınız değişikliklerden sonra Stok çalışma kitabından çıkıp yeniden aktifleştirdiğiniz zaman yeniden sıralama olacaktır.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Her 2 cevap için de teşekkür ederim. Peki filtreleme yapıp bazı alanları çıkardığım zaman, dosyayı yeniden açtığımda bu değişikliklerin de iptal olması mümkün müdür?

Dosyanızda ki sütunlar aynı kaldıkça sorun olmaz. Var olan verilere göre çoklu sıralama yapılır.

Dosyanızda ki sütunlar aynı kaldıkça sorun olmaz. Var olan verilere göre çoklu sıralama yapılır.

evet dediğiniz şekilde yapıyor. Ben doğru soramadım soruyu :) dosya üzerinde çalışırken sütünlarda filtreleme yaparak bazı değerleri devre dışı bırakıyorum. Dosyayı kapatıp çıktığımda, tekrar açınca tüm bu filtrelemeleri de devredışı bırakarak dosyayı ilk haline getirerek sıralamasını istiyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

Mevcut durumda, sıralama kodları sayfa aktive olunca otomatik harekete geçiyor. Bu durum sizin için kullanışlı değilse, Sub Sheets.....Activate.. altındaki kodları kesip, Modül içinde (örneğin Sub SIRALAMA_YAPTIR) yazdıkdan sonra bu satırla "End Sub" arasında kalan yere yapıştırın ve bir düğme oluşturarak, sağ tıklayın, makro ata, açılan listeden son isimlendirdiğiniz kodları seçin.
Bu durumda kodlar sizden habersiz, isteğiniz dışında belirtilen şekilde sıralanmaz.

Mevcut durumda, sıralama kodları sayfa aktive olunca otomatik harekete geçiyor. Bu durum sizin için kullanışlı değilse, Sub Sheets.....Activate.. altındaki kodları kesip, Modül içinde (örneğin Sub SIRALAMA_YAPTIR) yazdıkdan sonra bu satırla "End Sub" arasında kalan yere yapıştırın ve bir düğme oluşturarak, sağ tıklayın, makro ata, açılan listeden son isimlendirdiğiniz kodları seçin.
Bu durumda kodlar sizden habersiz, isteğiniz dışında belirtilen şekilde sıralanmaz.

Ben ilk gönderdiğiniz çözümü halihazırda kullanıyorum ve tam istediğim gibi tekrar teşekkür ederim. Ama bu dosyayla çok yoğun çalışıyorum ve gün içerisinde onlarca kez açıp kapatıyorum. Bazen kolonlarda filtreleme yapıp kapatıyorum, yani marka, kategori alanındaki bazı değerleri devre dışı bırakıyorum. Bu şekilde dosyadan çıktığımda ve tekrar açtığımda, yine ilk baştaki gibi sıralama yapsın, ama filtreleme yaparken devre dışı bıraktığım değerleri de tekrar göstersin istiyorum. Umarım doğru ifade edebilmişimdir bu sefer çok sağolun

3 Nolu Mesajımda güncelleme yaptım, (kırmızı-bold kısım) sonucu gözlemleyiniz.

3 Nolu Mesajımda güncelleme yaptım, (kırmızı-bold kısım) sonucu gözlemleyiniz.

Tam istediğim çözüm teşekkür ederim. İhtiyaçlar kullandıkça ortaya çıkıyor, gizlenen sayfaları da aynı şekilde dosyayı yeniden açtığımda görünür yapabilir miyiz ?

Geri