• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya güncelleme hakkında görüşleriniz..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar;

İlk önce şunu belirteyim,binamızda yerel ağ bağlantısı mevcut,kendi bilgisayarımda excel de hazırlanmış liste var, bu liste başka bir bilgisayarda da mevcut.

Şu an itibariyle ben flash bellek ile gidip o arkadaşın bilgisayarındaki dosyayı alıp kendi bilgisayarıma getiriyorum.

Ağ bağlantılarım da çalış gruplarını açtığımda o arkadaşın bilgisayarını görüyorum.Sizden görüş almak istediğim konu ise ; ben flash bellek kullanmadan benim bilgisayarımdaki liste, o arkadaşın listesine göre kendi kendini güncellesin,yani o listeye veri girdiğinde bende de o veri gözüksün istiyorum.Bu mümkün müdür?

Çalışma Kitabını Paylaştır'ı deneyin...

Sayın Murat OSMA; ilginize teşekkür ederim.Karşı tarafın çalışma kitabını mı paylaştır demem gerekir?
Eğer yanlış anlamadıysam,ben karşı tarafın dosyasını paylaştır deyip,ağ bağlantılarımdan çalışma grubu bilgisayarlarından o kişinin paylaşılan dosyalarından istediğim çalışma kitabını kendi masaüstüme alabilir miyim?

Aynen dediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Ben yine de kısaca bir anlatayım....
Karşı tarafın kullandığı dosyada "Çalışma Kitabını Paylaştır" menüsünden "Aynı anda birden fazla kullanıcının değişiklik yapmasına izin ver" seçeneğini seçin.
Sonra o dosyayı, dilerseniz karşıdaki bilgisayarda sizin ulaşabileceğiniz, örn; "Paylaşılan Belgeler" klasörüne koyun.
Ya da karşı taraftaki bilgisayarda Yeni bir klasör oluşturun, "Özellikler"den "Paylaşım"ı seçin ve o klasörü paylaşıma açık hâle getirin.
Sonra da networkten o klasöre erişebilir ve ikinizde aynı anda işlem yapabilirsiniz... Karşı taraf Kaydet dedikçe siz de aynı anda görebileceksiniz...

Ayrıca "Çalışma Kitabını Paylaştır"ın yanında "Değişiklikleri İzle" vardır. Orayı incelerseniz hangi hücrede ne gibi değişiklikler yapıldı onu da görebilirsiniz.

Not: Dilerseniz klasör kendi bilgisayarınızda oluşturup, aynı işlemleri sizin bilgisayarınızda da yapabilirsiniz...

Bu arada şunu belirteyim: istediğiniz çalışma kitabını masaüstüne almayın, ağdaki klasör içinde olan kitap üzerinde sağ tıklayın ve masaüstüne kısayol oluşturun... Ya da komple klasör için bu işlemi yapın...

Sayın Murat OSMA; ilginize çok teşekkür ederim.İş bilgisayarında deneyeceğim.Umarım eksik birşey yapmam.İyi çalışmalar:-)

Geri