• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya adlarının Excele aktarılması

Excel Vers. ve Dili
tr
Arkadaşlar herkeze merhaba;

Forumda bir kaç kişi benzer sorular sormus fakat cevap alamamışlar;

Örneğin "f:/dosyalar " adı altında bir dosya dizinim var ve içersinde 100 lerce klasor var.

Bu klasor isimlerini Excele aktarabilmenin bir yöntemi varmı?

Yardımlarınız için teşekkurler

Arkadaşlar herkeze merhaba;

Forumda bir kaç kişi benzer sorular sormus fakat cevap alamamışlar;

Örneğin "f:/dosyalar " adı altında bir dosya dizinim var ve içersinde 100 lerce klasor var.

Bu klasor isimlerini Excele aktarabilmenin bir yöntemi varmı?

Yardımlarınız için teşekkurler

Merhaba Dosyanız Ekte...:cool:
F:\dosyalar Klasörü İçindeki klasör İsimlerini Excelde A Sütününa Yazdıracaktır...:cool:

Ekli dosyalar

Teşekkürler; yine sen koştun yardıma :)

ama amacımı tam olarak karşılayamadı;

Dizindeki dosya isimlerim;

etiket1 - 100000
etiket2 - 250000
etiket3 - 3000000

gibi;

Bu şekilde 100 den fazla dosya ismim var, (sondaki sayılar içeride kalan miktarı gösteriyor)
elemanlar içerden etiket aldıklarında dosya ismini değiştiriyorlar.
amacım etiket sayılarını sayısal rakam olarak görebilmek ve ne zaman sipariş vereceğimi bilmek :)

Resimdeki gibi işinizi görmesi lazım... dosyanızın yanındaki sayılar değişiyor diyorsunuz ve benimde ona göre sipariş verme zamanımı bilmem gerek diyorsunuz excel üzerindeki butona bastıgınızda dosyalardaki değişiklikler otomatik olarak güncellenecektir....

Ekli dosyalar

• security.JPG
    security.JPG
    66.8 KB · Görüntüleme: 252
Son düzenleme:
hocam ayni problem benim icinde gecerli yanliz bana gerekli olan klasor icindeki pdf dosyalarinin isimlerini listelemem gerekiyor. yardimci olursaniz sevinirim.

dosyalar ve içindekiler

security.xls güzel klasör isimleri atıyor, ancak klasörlerin içinde çeşitli uzantılı dosyalar var, onları atmıyor. Onları da atan bir makro olursa süper olacak. teşekkürler

security.xls güzel klasör isimleri atıyor, ancak klasörlerin içinde çeşitli uzantılı dosyalar var, onları atmıyor. Onları da atan bir makro olursa süper olacak. teşekkürler
Tabi Olabilir Ekli dosyayı Denermisiniz...
Not : D:\security
Klasöründeki Dosya İsimlerini A sütünuna Yazacaktır...

Ekli dosyalar

Tabi Olabilir Ekli dosyayı Denermisiniz...
Not : D:\security
Klasöründeki Dosya İsimlerini A sütünuna Yazacaktır...

uğraş için teşekkür ancak yine olmadı tam anlatamadım herhalde. D veya x sürücüsünde (x) isimli bir klasör var. Bu klasörün içinde birden fazla alt klasör ve klasörlerin içinde de yine çok sayıda klasörler ve dosyalar var.
sütuna;
klasör adı1\klasör adı2\klasör adı3\dosya adı 1 vs.
klasör adı1\klasör adı2\dosya adı5 vs. gibi.

yani alt alta ve iç içe klasörler ve onların içinde de dosyalar
hem klasörlerin isimlerini hemde dosyaların isimlerini hiyerarşik atsın istiyorum.

teşekkürler

uğraş için teşekkür ancak yine olmadı tam anlatamadım herhalde. D veya x sürücüsünde (x) isimli bir klasör var. Bu klasörün içinde birden fazla alt klasör ve klasörlerin içinde de yine çok sayıda klasörler ve dosyalar var.
sütuna;
klasör adı1\klasör adı2\klasör adı3\dosya adı 1 vs.
klasör adı1\klasör adı2\dosya adı5 vs. gibi.

yani alt alta ve iç içe klasörler ve onların içinde de dosyalar
hem klasörlerin isimlerini hemde dosyaların isimlerini hiyerarşik atsın istiyorum.

teşekkürler

arkadaşlar aynısı banada lazım yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar aynısı banada lazım yardımcı olurmusunuz
Şöyle deneyebilirsiniz.

Kod:
Sub listele ()

Dim i As Integer
Set sf = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder("C:\").SubFolders
'Set sf = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder("C:\klasör\").SubFolders
For Each f1 In sf
i = i + 1
r = f1.Path
Set dc = f1.Files
On Error Resume Next
For Each dosya In dc
For a = 1 To 1
c = c + 1
Cells(c, 1) = r
Cells(c, 2) = dosya.Name
Next
Next
Next

End Sub

üstat nasıl yapıldıgını anlatırmısın hazıra konmak gibi olmasın
eline saglık.

konuyu hortlatmış olmayalım ama;
iki veya üç dizindeki dosya isimlerini excele aktarabilecek ve hücreye tıkladığımda ilgili dosyayı açabilecek ayrıca ilgili dizine dosya eklediğimde bunu otomatik olarak görebilecek ve listeye ekleyebilecek kodlara ihityacım var.yardımcı olurmusunuz.

Dosya adı A10 Hücresinden dosya yolu B10 Hücresinden başlayarak listeyebilirmiyiz?

Arkadaşlar, benim bir klasördeki dosyaların tarihini A sütununa, dosyaların isimlerini B sütununa aktaran bir makro koduna ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum...

Geri