• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dosya adı yazdırma hatası

Katılım
8 Şubat 2012
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
office2007
merhaba arkadaşlar,

benim teklif için hazırlamış olduğum excel dosyalarım mevcut. bu dosyalarımın isimlerini dosya içerisindeki bir hücreye yazdırmak için hücre(dosyaadı) formülünü kullanıyorum. fakat şöyle bir sorun var. iki tane farklı dosya aynı anda açarsam dosya isimleri ikisininde aynı oluyor.
örnek ; akbank ve turkcell isimli iki dosyam var. ben bunların a1 hücrelerinde hücre(dosyaadı) formülünü uyguladım. ikisini de aynı anda açtığımda ikisininde a1 hücresinde aynı isim yazıyor.
şöyle birşey belki dosya kapatılınca eski haline dönüyordur ama benim için o esnada aynı olması bile büyük sıkıntı.
bu problemin makro kullanılmadan bir çözümü varmı?
 
arkadaşlar dünden beri araştırdım ve cevabı buldum, belki birinin işine yarar diye paylaşıyorum.
aslında son derece basit bir olaymış. hücre formülünde başvuru verilmediği için bu sorun yaşanıyormuş. başvuruyu verirkende hücreyi sabitleme yapmak yeterli oluyor.
yani şöyle oluyor formül
=hücre("dosyaadı";$A$1)
 
Geri
Üst