• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dosya açılışında "makroları etkinleştir/Devre dışı bırak" sorusunu sormayı engelley

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Amaxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Dosya açılışında "makroları etkinleştir/Devre dışı bırak" sorusunu sormayı engelley

Merhabalar, Arkadaşlar Excel dosya açılışında "makroları etkinleştir/Devre dışı bırak" sorusunu sormayı engelleyebilir miyiz?

merhaba
bunun kodunu bilen arkadaş varsa bile burada paylaşacağını sanmıyorum.
kötü amaçlı kullanılabilir.

Merhaba,
uzmanamele hocamızın cevabını görene kadar saf saf bende aynı şeyi sormayı düşünüyordum. Haklısınız, farkında olmadan bizim gibi çömezler başımıza epey bir dert alabiliriz bu yolla sanıyorum.

sayın kaylan ofis 2007 de bu mevcut.ayarlardan yaapbilrsiniz.ama 2003 te varmı bilmiyorum.kolay gelsin.

Sormamın nedeni şudur; Yaptığım çalışmayı kullanacağım herhangi bilgisayarda "x.xls dosyası yoksa Açma!" kodunu çalıştırmak. Oysaki Dosyayı açarken sorulan bu makro olayına Devre dışı bırak dediğimde dosya açılıyor.

Yada şöyle sorayım. Sorulan Makroya verilen cevap ne olursa olsun "bilgisayarda x.xls dosyayı yoksa bu dosyayı açma" kodunu nasıl yazarız. Tamamen kendi çalışmamı koruma amaçlıdır.

bu sorunun cevabı

Araçlar/Makrolar güvenliğ seçin güvenlik düzeyini Düşük yapınız.

olarak cevaplanmış

Sn.hrnkp teşekkür ederim ben de hep Orta düzeye tutuyordum :)

Sn.Uzmanamele verdiğiniz linki inceledim. Çok teşekkürler, çok güzel olmuş elinize sağlık. Yalnız birşeyi anlayamadım kullanıcı adı ve saati kaydedilecektir demişssiz. Ben bu bilgileri nereye kaydettiğini bulamadım :(

merhaba
syn Amaxx,
açılışta ANA_SAYFA gelmekte, şifreyi bilmeyen dosya içeriğini göremiyor.
kullanıcı adı ve kaydetme saatini BABA_SAYFA'ya kaydediyor. normal kullanıcı bu sayfayı göremez. vba şifresini açın ve BABA_SAYFA'yı görünür yapın.

otomatikmen etkinleştirmesi için bir vba kodu yazılamazmı acaba çok lazım bir konu yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

yardımcı olacak yokmu acaba bu konu hakkında

otomatikmen etkinleştirmesi için bir vba kodu yazılamazmı acaba çok lazım bir konu yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Güvenlik düzeyini kod ile değiştirmek mümkün ancak düzey yüksek olarak ayarlanmışsa bu kodlarda çalışmayacağından düzeyde değiştirilemez. Dolayısıyla sorunuzun cevabı hayırdır.

Lütfen varsa bir kodu yardımcı olabilirmiyiz.

YİNE soruyor makro etkinleştir diye yanlış bişimi yaptım acaba

yardımcı olabilecek varmı acaba şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar örnek verilmiş yukaruıda fakat ben yapamadım orta düzeyde kullanıyorum makroları rica etsem sormadan direk makroları etkinleştircek vba kodunu ekleyebilirmiyiz yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Geri