• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döngüsel Bir Makro İçin Yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
Merhaba,

Aslında makro olmasını istemiyordum. Ancak döngü olduğu için galiba başka çaresi yok diye düşünüyorum.

İlişikte örnek bir dosya var. Burada kurgulanacak makro döngüsel bir şekilde tüm stok kodlarını teker teker aynı alana kopyalayacak ve yine teker teker kopyalanma sonucu başka bir hücrede çıkan değeri getirip stok kodunun karşısındaki alana girecek. döngü stok kodları bitene kadar devam edecek.

Biliyorum. Anlatırken basit gibi geliyor. Ancak, makro yazmayı bırakalı 8 yıl geçti. Yardımmcı olursanız çok sevinirim. İlişikte bununla ilgili örnek dosya mevcut ve orada açıklamalar yer almaktadır. Bunu nasıl yapabilirim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba

Makrosuz çözüm tercih etmişsiniz, J12 hücrede elde ettiğiniz tarih formülünü B sütunundaki formüle yazarsanız ek dosya işinizi görür sanıyorum.
Aksi halde B sütununda hep aynı tarih görülecektir.

Ekli dosyalar

Yok öyle basit değil.

Zira A2 hücresi değiştikçe J12 değişiyor. Benim gönderdiğim dosya örnek bir dosya olduğu için orada A2 'ye herhangi bir değer girilince J12 değişmiyor. Ancak gerçek dosyada A2'ye girilen değer birçok yeri etkiliyor. Bir şekilde A2 hücresine stok kodlarının teker teker girdiltilmesi gerekiyor. Dolayısıyla sonuç da sadece J12 de çıkıyor. Bu tarihin taşınması, sonrasında sürecin yeniden başlaması gerekiyor.

Makrosuz olsa iyi olur ama ben öyle yapılabileceğine pek ihtimal veremiyorum.

Yok öyle basit değil.

Zira A2 hücresi değiştikçe J12 değişiyor. Benim gönderdiğim dosya örnek bir dosya olduğu için orada A2 'ye herhangi bir değer girilince J12 değişmiyor. Ancak gerçek dosyada A2'ye girilen değer birçok yeri etkiliyor. Bir şekilde A2 hücresine stok kodlarının teker teker girdiltilmesi gerekiyor. Dolayısıyla sonuç da sadece J12 de çıkıyor. Bu tarihin taşınması, sonrasında sürecin yeniden başlaması gerekiyor.

Makrosuz olsa iyi olur ama ben öyle yapılabileceğine pek ihtimal veremiyorum.

Düşündümdende basit görünüyor. Makrosuz istiyorsunuz ama bunun için yardimcı olmuyorsunuz.

Galiba yeteri kadar anlatamadım. Sizin yaptığınız çalışma A2 hücresindeki stok kodunu değiştirmiyor. Sadece J12'deki formülün yerini değiştiriyor. Bu benim istediğim sonucu vermiyor.

Zira, J12'deki formülün doğru bir değer çıkarması için A2'ye mutlaka ilgili stok kodunun girilmesi gerekmektedir. Benim aradığım çalışmada stok kodunun teker teker A2'ye girdiltilmesi ve buna bağlı olarak çıkan sonucun taşıtılması gerekmektedir.

Galiba yeteri kadar anlatamadım. Sizin yaptığınız çalışma A2 hücresindeki stok kodunu değiştirmiyor. Sadece J12'deki formülün yerini değiştiriyor. Bu benim istediğim sonucu vermiyor.

Zira, J12'deki formülün doğru bir değer çıkarması için A2'ye mutlaka ilgili stok kodunun girilmesi gerekmektedir. Benim aradığım çalışmada stok kodunun teker teker A2'ye girdiltilmesi ve buna bağlı olarak çıkan sonucun taşıtılması gerekmektedir.

Tabloya stok kodu yazınca son kod a2 hücreye gelmiyor mu, emin misiniz?

Tabloya stok kodu yazınca son kod a2 hücreye gelmiyor mu, emin misiniz?

İlk mesajında belirttiğim ve ilişikteki excel dosyasına yazdığım açıklamayı buraya alıyorum.

"Birçok çalışma sayfasından oluşarak yaptığım çalışmada A2 hücresinde yer alan stok kodu değişince J12 hücresindeki tarih muhtelif hesaplamalarla otomatik olarak değişmektedir.

Niyetim A17 hücresinden başlayıp aşağıya kadar giden stok kodlarının bir sonraki stok kodu alanı boş olana kadar makro ile A2 hücresine teker teker girdirilerek her bir stok kodu için J12 hücresinde gözüken tarihin yine ilgili stok kodunun karşısına getirtilmesi.

Örnek verecek olursak;
A17 hücresindeki stok odunu, A2 hücresine kopyalayacak, sonra J12'de çıkan tarihi B17 hücresine girecek. Sonra A18 hücresi dolu mu boş mu diye bakacak. Dolu ise A18 hücresindeki stok kodunu A2 hücresine kopyalayacak. sonra J12'de çıkan tarihi B18 hücresine kopyalayacak. Bu döngü stok kodları A sütünündaki stok kodları bitene kadar devam edecek.

Bunu da bir makro butonuna atayacağız.

Biliyorum. Anlatırken basit gibi geliyor. Ancak, makro yazmayı bırakalı 8 yıl geçti. Yardımmcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla,"

Şimdi bunu daha nasıl açıklamamı istiyorsunuz. Herşeyi detayıyla belirttim. Kaydırma ile sorun çözülmüyor. Bundan %100 eminim.

Gayret ediyorsunuz. Teşekkür ederim. Ancak burada bir döngü olacak. A2 hücresine kodların teker teker girilmesi gerekmektedir.

Merhaba

Syn ala15001400;
A17 hücreden başlayarak stok kodu yazıldığında, en son yazılan kod A2 hücreye yazılıyor, değiştirmiyor diyorsunuz emin misiniz diye bir daha soruyorum?
J12 hücreye hesaplamalarla gelen tarih hep A2 hücredeki stok koduyla ilgiliyse, bu formülü B17 den başlayarak mevcut formülün içine yazılırsa, her stok kodu değişiminde; hem J12 hücredeki tarih değişir hem de B sütunundaki tarihler yanındaki A hücresindeki stok koduna ilişkin tarihler olacaktır.

Biraz yardımcı olun derken, madem J12 de bir formül var ve A2 deki koda göre değişiyor, bakalım nasıl bir formül ki tabloya uygulanamıyor?
Siz, eğer stok kodu bu olursa şunları yazacak, şu olursa bunları yazacak diye örnek dosyanızda manuel yazarak yardımcı olursanız biz de yardımcı olmaya çalışırız.
Ha gayret...

Geri