Forumda emeği geçen herkese merhaba. AA5:AA16 ve AA32:AA43 aralığında 1 den 12 ye kadar sıralı değerlerim var. Derdim AA32:AA43 aralığındaki verilerin sağındaki değerleri yukardaki tabloya aktarmaktı. Aşağıdaki kodlarda sistemin 1 ve 10 rakamını seçemediğini farkettim. Tabloları altalta değil de yanyana koyduğumda da aynı sonucu verdi. Bunun sebebi nedir anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz.
Sadeleştirilmiş haliyle kodlar Kodlar şöyle :
Dim a As Integer
For a = 32 To 32
Range("AA32:AA43").Select
Selection.Find(Cells(a, "AA")).Select
Next a
Bu haliyle AA41'i seçiyor. Range("AA32:AA43").Select kısmında 43'ü 32 den itiberen teker teker değiştirerek denediğimde seçim doğru. Ne zaman ki 10 değerine geldim yani Range("AA32:AA41").Select yazdım seçim seçim AA41 oluyor.Oysa AA32 olması lazım. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sadeleştirilmiş haliyle kodlar Kodlar şöyle :
Dim a As Integer
For a = 32 To 32
Range("AA32:AA43").Select
Selection.Find(Cells(a, "AA")).Select
Next a
Bu haliyle AA41'i seçiyor. Range("AA32:AA43").Select kısmında 43'ü 32 den itiberen teker teker değiştirerek denediğimde seçim doğru. Ne zaman ki 10 değerine geldim yani Range("AA32:AA41").Select yazdım seçim seçim AA41 oluyor.Oysa AA32 olması lazım. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: