• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÖNGÜ : Nasıl uygulanır?

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2016
Dostlar günlerdir araştırdım forumdada bulamadım , gönderdiğim ekten de anlaşılacağı üzere döngü oluşumu nasıl uygulanır . bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. personelimizin kişisel dosyalarına girdiğimiz bilgileri (ayakkabı, elbise) v.s. teksayfada görmrk istiyoruz fakat ayakkabılarda uygulamamız başarılı ,elbiselerde ise S.M.L.XL.XXL.gibi ölçüleri nasıl uygulayıp toplam alacağımı formüle edemedim. yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Ekli dosyalar

.

1. Aynı soruyu farklı, farklı başlıklar altında konu açıp, soruyorsunuz. Bu şekilde devam ederseniz bundan sonra bu konuda açacağınız konuları sileceğim. Bilginiz olsun.

2. Her soruşunuzda, hemen aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Sorunuzla ilgili herhangi bir ek açıklama yapmıyorsunuz.

3. Personelin kişisel dosyaları diyorsunuz... Bunlar her biri ayrı Excel dosyası mı? Yoksa siz sayfaya (Sheet) dosya mı diyorsunuz? Anlaşılmıyor.

Bu şekilde olunca, kimse cevap vermeye yanaşmıyor, olabilir.

Sorunuzu açık bir şekilde sorarsanız, problemin çözüleceğine inanıyorum.

.

Dostlar günlerdir araştırdım forumdada bulamadım , gönderdiğim ekten de anlaşılacağı üzere döngü oluşumu nasıl uygulanır . bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. personelimizin kişisel dosyalarına girdiğimiz bilgileri (ayakkabı, elbise) v.s. teksayfada görmrk istiyoruz fakat ayakkabılarda uygulamamız başarılı ,elbiselerde ise S.M.L.XL.XXL.gibi ölçüleri nasıl uygulayıp toplam alacağımı formüle edemedim. yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Her bir personel için ayrı sayfa açmışsınız aşağı doğru çekseniz bile sonuç alamazsınız..

=EĞER(Sayfa1!D6=43;43;0)

Bu işlemi yapıyorsunuz numara için aynı işlemi beden içinde yapabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde... Ama işinize yaramaz her bir personel için sayfa isimlerini girmeniz gerekir hem ayakkabı no ve beden içinde.

=EĞER(Sayfa1!E6="XXL";"XXL";0)

sayın halilkalyoncu;
k62 hücresine =EĞERSAY(I$3:I$61;J62) yazıp k66 hücresine kadar formülü çoğaltın. kolay gelsin.

.

Anladığım kadarı ile dosyanızı yaptım.

Olmuş mu?

.

.

Ekli dosyalar

çıraklık zor zenaat

Sayın yurttaş ilginize için çok teşekkürler elinize sağlık harika olmuş ,size zahmet verdim.uzun zamandır bu konuyu çözmek için çabaladım fakat olmamıştı beni rahatlattınız. ( üstadım sizin uygulamanızın aynısını bakarak birebir, yapmama rağmen sonuç alamıyorum acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim.bu işin sırrı nedir ) saygılar..

Merhaba;

Excel Menü Kullanımı > Excel Yerleşik Formüller > VBA

Sayın yurttaş ilginize için çok teşekkürler elinize sağlık harika olmuş ,size zahmet verdim.uzun zamandır bu konuyu çözmek için çabaladım fakat olmamıştı beni rahatlattınız. ( üstadım sizin uygulamanızın aynısını bakarak birebir, yapmama rağmen sonuç alamıyorum acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim.bu işin sırrı nedir ) saygılar..

.

Dosyayı görmeden nerede yanlış yaptığınızı anlayamam.

.

yine beceremedim üstat

Sayın yurttaş yine sizin bilgilerinize başvurma ihtiyacı duydum .sizin göndermiş olduğunuz formul çözümü bu =EĞERHATA(EĞER(DOLAYLI("'" & $B3 & "'!" &"D6")=D$2;D$2;"");"") sonuç mükem mel, bende sizin yaptığınızı talid ederek yapmaya çalışıyorum fakat bende böyle sonuç çıkıyor ve işlem olmuyor ne yaptımsa sizin gibi sonuçlandıramıyorum acaba diyorumki benim proğramımdamı bir eksiklik var . Birde bakıyorum forumdaki sizlerin gönderdiği kodlara ,bu kodlar sadece yapılacak bir işlem içinmi geçerlidir yoksa bilgisayarın hafızasında kalıp başka zamanlardada işlevini yerine getiriyormu ? =EĞERHATA(EĞER(DOLAYLI('''''&B3&'''!''&M.BARKINBAYRAK!D6'')=Sayfa3!C2;Sayfa3!C2;''');''') dosyanızı görmeden hatanızı bildiremem demiştiniz inanınki bu formülü uyguladığım sayfayı dahi hata verdiği için göndermeyi bile beceremedim sadece buraya kopyalayabildim kusuruma bakmayın saygılarımla.

.

Sayfa adlarında . veya boşluk bırakmadan yeniden adlandırarak, formülü tekrar deneyin.

.

Geri