cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
...............G4 Hücresinden başlayan...
ahmet.......DBBCBA......................50 cevap
mehmet.....DADABA
hüseyin.....ADBBAA
arda.........DDDBBA
.
.
40 kişi ( ancak gruba göre 15 kişi ya da 40 kişi arasında değişken )
Şeklinde optik okuyucudan excel'e birleşik olarak ( hepsi bir hücrede ) veri alabiliyorum. Bu birleşik şekliyle daha ince detaya ayıramayacağımdan ( metni sütuna çevir işlemi yardımı ile ) her hücreye bir cevap düşecek şekilde sağa doğru bir sıralama yapıyorum.
Range("G4").Select
[a51:AW100].ClearContents
Application.DisplayAlerts = False
Application.CutCopyMode = False
Selection.TextToColumns Destination:=Range("a51"), DataType:=xlFixedWidth, _
FieldInfo:=Array(Array(0, 2), Array(1, 1), Array(2, 1), Array(3, 1), Array(4, 1), Array _
(5, 1), Array(6, 1)........(50 kere array işlemi)
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Ancak bu işi 40 satır/50 cevap için sanırım en iyi yol döngü açmak.
Örnekler basit görünmekle birlikte , ayrılması gereken cevap harflerinin g4 ten başlaması ve altta ilkini ayırdıktan sonra sonraki ayırdığını ilkinin üstüne yazmamasını , bir boş alta geçerek yazmasını başaramadım.
Bu işlemi for-next ya da sizin daha iyi olacağını düşündüğünüz döngü yöntemi ile yapabilmek için nasıl bir döngü yapmak gerekir ?
ahmet.......DBBCBA......................50 cevap
mehmet.....DADABA
hüseyin.....ADBBAA
arda.........DDDBBA
.
.
40 kişi ( ancak gruba göre 15 kişi ya da 40 kişi arasında değişken )
Şeklinde optik okuyucudan excel'e birleşik olarak ( hepsi bir hücrede ) veri alabiliyorum. Bu birleşik şekliyle daha ince detaya ayıramayacağımdan ( metni sütuna çevir işlemi yardımı ile ) her hücreye bir cevap düşecek şekilde sağa doğru bir sıralama yapıyorum.
Range("G4").Select
[a51:AW100].ClearContents
Application.DisplayAlerts = False
Application.CutCopyMode = False
Selection.TextToColumns Destination:=Range("a51"), DataType:=xlFixedWidth, _
FieldInfo:=Array(Array(0, 2), Array(1, 1), Array(2, 1), Array(3, 1), Array(4, 1), Array _
(5, 1), Array(6, 1)........(50 kere array işlemi)
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Ancak bu işi 40 satır/50 cevap için sanırım en iyi yol döngü açmak.
Örnekler basit görünmekle birlikte , ayrılması gereken cevap harflerinin g4 ten başlaması ve altta ilkini ayırdıktan sonra sonraki ayırdığını ilkinin üstüne yazmamasını , bir boş alta geçerek yazmasını başaramadım.
Bu işlemi for-next ya da sizin daha iyi olacağını düşündüğünüz döngü yöntemi ile yapabilmek için nasıl bir döngü yapmak gerekir ?
Son düzenleme: