• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döngü ile Listbox'ta ve Sayfada satır seçmek.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Merhaba Arkadaşlar. Döngü ile Listboxta veri seçildikten sonra,listbox üzerinde ve sayfa üzerinde döngü ile satır seçme konusunda takıldım. Nerede hata yapıyorum.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
say = 0
say = say + i - 1
Satır = say & ListBox1.ListIndex + 2
    Range("B2:B8").Interior.ColorIndex = xlNone
    Range("B" & Satır & ":B" & Satır).Interior.ColorIndex = 6
Label1.Caption = Cells(say + 1, "B")
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:2")
Set ara = Cells.Find(What:=i, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas)
If Not ara Is Nothing Then
ilk = ara.Address
ara.Select
End If
Next
MsgBox "Tamam"
End Sub

Private Sub ListBox1_Click()
TextBox1.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!B2:B" & [Sayfa1!B20].End(xlUp).Row
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar. Döngü ile Listboxta veri seçildikten sonra,listbox üzerinde ve sayfa üzerinde döngü ile satır seçme konusunda takıldım. Nerede hata yapıyorum.

Kod:
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
say = 0
say = say + i - 1
Satır = say & ListBox1.ListIndex + 2
    Range("B2:B8").Interior.ColorIndex = xlNone
    Range("B" & Satır & ":B" & Satır).Interior.ColorIndex = 6
Label1.Caption = Cells(say + 1, "B")
Set ara = Cells.Find(What:=i, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas)
If Not ara Is Nothing Then
ilk = ara.Address
ara.Select
End If
Next
MsgBox "Tamam"
End Sub

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!B2:B" & [Sayfa1!B20].End(xlUp).Row
End Sub

Sorunuzu anladığım kadarı ile cevap vereyim.

Bu işlem için döngüye gerek olmadığını düşünüyorum.
Aşağıdaki kodda listbox nesnesinden seçim yapıldığında sayfada ilgili satır seçiliyor.

Kod:
Range("b" & ListBox1.ListIndex + 2).Select
End Sub

komut düğmesine ait kodda şöyle olabilir.

Kod:
For i = 0 To ListBox1.ListCount
Range("b" & i + 2).Select
Next
MsgBox "Tamam"
End Sub

Sorunuzu anladığım kadarı ile cevap vereyim.

Bu işlem için döngüye gerek olmadığını düşünüyorum.
Aşağıdaki kodda listbox nesnesinden seçim yapıldığında sayfada ilgili satır seçiliyor.

Çok teşekkürler. Elinize sağlık.

Bu kodları ben de denedim de yapamadım. Listboxta seçileni sayfada da seçiyor. Ancak ara kısmında bulunanları seçmede sorun var.

Diyelim "Hel" yazdığımızda ve isme göre arattırdığımızda ilgili 3 tane seçim çıkıyor. Ancak bunları listboxta tek tek seçtiğimde sayfadaki ilk 3 satırı sırasıyla seçiyor. Dolayısıyla seçim üzerinde güncelleme yapmak istediğimde alakasız satırları değiştiriyor.

Ekli dosyalar

Bu kodları ben de denedim de yapamadım. Listboxta seçileni sayfada da seçiyor. Ancak ara kısmında bulunanları seçmede sorun var.

Diyelim "Hel" yazdığımızda ve isme göre arattırdığımızda ilgili 3 tane seçim çıkıyor. Ancak bunları listboxta tek tek seçtiğimde sayfadaki ilk 3 satırı sırasıyla seçiyor. Dolayısıyla seçim üzerinde güncelleme yapmak istediğimde alakasız satırları değiştiriyor.

Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Orion1 hocam teşekkürler. listboxta seçim yapınca doğru satırı seçiliyor; ancak textboxlara aktarılan verilerde değişiklik yaptığımda değiştir butonuna tıkladığım zaman seçili satırdaki verileri değiştirmedi. Yeni kayıt oluşturdu. Seçili satırdaki veriyi değiştirsin istiyorum. Sırası da değişmesin.

Orion1 hocam teşekkürler. listboxta seçim yapınca doğru satırı seçiliyor; ancak textboxlara aktarılan verilerde değişiklik yaptığımda değiştir butonuna tıkladığım zaman seçili satırdaki verileri değiştirmedi. Yeni kayıt oluşturdu. Seçili satırdaki veriyi değiştirsin istiyorum. Sırası da değişmesin.

Ben oraya kod yazmadım.O kodu siz yazmışsınız.Ben sadece listbox için yazmıştım.
Sildede ayni şey vardı.
Her2 yeride düzelttim.

Ekli dosyalar

Hocam eline sağlık çok güzel olmuş.

say = ListBox1.Column(12)

bu kodu uzun süre düşündüm anlayamadım. listboxta 12 sütun varsa ve bunlar 0 dan başlayıp 11. sütuna kadarsa 12. sütun nereden çıkıyor bir türlü anlayamadım. Bir şekilde Sayfadaki karşılığını belirleyen bir kod mu?

Hocam eline sağlık çok güzel olmuş.

say = ListBox1.Column(12)

bu kodu uzun süre düşündüm anlayamadım. listboxta 12 sütun varsa ve bunlar 0 dan başlayıp 11. sütuna kadarsa 12. sütun nereden çıkıyor bir türlü anlayamadım. Bir şekilde Sayfadaki karşılığını belirleyen bir kod mu?
Ben listboxa veri alma yöntemini değiştirdim.12.ci kolona veri aldığı satırın indexini aldım.Aksi takdirde sorgulama yapıpta aldığın bir veri olduğunda siz listboxta satır seçtiğinizde sayfada alakasız bir satırı seçiyordu.

bu konu hakkında sorulacak çok şey var aslında. bunlar ile alakalı çalışma yapmam lazım. bu userform dan çalışma prensibi textbox listbox veriseçme yenileme silme satıra ekleme hakıında bilgi kaynak ne varsa okumak ve izlemek isterim. bu kodlar yazılırken ne, ne anlama geliyor, mesela activecell.row ne zaman kullanılır gibi bilgisi olan varsa makale vs de olabilir bana kısaca kaynak lazım. bir yandan en alt seviyeden yazmaya başalamya devam ediyorum. Herkese teşekkürler

bu konu hakkında sorulacak çok şey var aslında. bunlar ile alakalı çalışma yapmam lazım. bu userform dan çalışma prensibi textbox listbox veriseçme yenileme silme satıra ekleme hakıında bilgi kaynak ne varsa okumak ve izlemek isterim. bu kodlar yazılırken ne, ne anlama geliyor, mesela activecell.row ne zaman kullanılır gibi bilgisi olan varsa makale vs de olabilir bana kısaca kaynak lazım. bir yandan en alt seviyeden yazmaya başalamya devam ediyorum. Herkese teşekkürler

Eyvallah. Anladım. Evet "Altın Üyelik" yapmak isterim fakat ilerleyen zamanlarda olabilir. Sağolun anlayışınız için..

Öğrenmeye isteklisiniz ama Altın Üye olmayı bile istemiyorsunuz.... O zaman ilgili videoları, konuları Google'dan aramak zorundasınız.

.

.

Öğrenmeye isteklisiniz ama Altın Üye olmayı bile istemiyorsunuz.... O zaman ilgili videoları, konuları Google'dan aramak zorundasınız.

.

.
ben altın üyelik yapmak isterim ama burada söylemek istemedim. bu devirde kaldımı diyeceksin belki garip gelecek ama malesef kardeşim imkanım yok. burada bu tarz şeyleri yazmayı uygun görmüyorum ama halimizi arz ettik. ancak bu şekilde bakabiliyorum şimdilik. değil altın üyelik en iyi kurslara da gitmek isterim. olan ile yetiniyorum olan bu şuan. :cry:

Ben listboxa veri alma yöntemini değiştirdim.12.ci kolona veri aldığı satırın indexini aldım.Aksi takdirde sorgulama yapıpta aldığın bir veri olduğunda siz listboxta satır seçtiğinizde sayfada alakasız bir satırı seçiyordu.
kendin yazmışsın zaten 0 dan başlıyor diye :D alemsin ...
say bakalım 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 burada kaçtane tam sayı var? anlarsın o zaman. sütunlar 0 dan başlar.. o yüzden 12 diyeceksin ki işin yürüsün :D

Private Sub ListBox1_Click() TextBox1.Value = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0) Range("b" & ListBox1.ListIndex + 2).Select End Sub
merhaba,
bu listboxdan seçtinden sonra ben dbclick ekliyorum (adet=inputbox) diyorum ve rakam girdikten sonra verimi boş hücre olan z ye yapacağım şöyle yapıyorum Range("z" & ListBox1.ListIndex + 2).Select=adet) diyorum ama yazdıramıyorum. siz listeden seçince dediğiniz gibi hücre z seçiliyor fakat rakam atama işini beceremedim. eğer bilgi verirseniz bu konuda teşekkürler şmdiden

Geri