- Excel Vers. ve Dili
- 2010 - English
Merhaba, sitede yeniyim ancak çok yararını gördüm. Aşağıdaki konu ile alakalı yardıma ihtiyacım var.
"Dim x as Integer
Dim i as Integer
Dim j as Integer
j = Cells(5, "B").End(xlDown).Row
For x = 5 To j
If ActiveSheet.Range("E" & x).Value = True Then
i = Cells(5, "B").End(xlDown).Row + 1
ActiveSheet.Range("F" & x).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RiC6"
End If
Next x"
Bu döngüde yapmak istediğim bir listede E kolonunda "True" bulunan satırlardaki F sütunundaki hücreyi; listenin en altına yeni veri girişi olacağından B sütunu boş olan satırı bularak bu satırdaki F sütunundaki hücreye eşitlemek istiyorum. Böylece makro bittikten sonra listeye eklenen yeni satırdaki F sütununa ne girilirse girilsin eşitlenen diğer hücrede de bu bilgi bulunsun istiyorum. Yukarıda kırmızı ile gösterdiğim satırda "i" yerine rakam vererek satırı belirli bir hücre için bu olayı gerçekleştiriyorum ancak satır bilgisi döngü içerisinde belirlendiği için "i" olarak verdiğimde hata veriyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler...
"Dim x as Integer
Dim i as Integer
Dim j as Integer
j = Cells(5, "B").End(xlDown).Row
For x = 5 To j
If ActiveSheet.Range("E" & x).Value = True Then
i = Cells(5, "B").End(xlDown).Row + 1
ActiveSheet.Range("F" & x).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RiC6"
End If
Next x"
Bu döngüde yapmak istediğim bir listede E kolonunda "True" bulunan satırlardaki F sütunundaki hücreyi; listenin en altına yeni veri girişi olacağından B sütunu boş olan satırı bularak bu satırdaki F sütunundaki hücreye eşitlemek istiyorum. Böylece makro bittikten sonra listeye eklenen yeni satırdaki F sütununa ne girilirse girilsin eşitlenen diğer hücrede de bu bilgi bulunsun istiyorum. Yukarıda kırmızı ile gösterdiğim satırda "i" yerine rakam vererek satırı belirli bir hücre için bu olayı gerçekleştiriyorum ancak satır bilgisi döngü içerisinde belirlendiği için "i" olarak verdiğimde hata veriyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler...
Son düzenleme: