• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Döneme göre döviz kuru seçmek

Excel Vers. ve Dili
2010
English
Arkadaşlar merhabalar, şu an bir tablo üzerinde çalışıyorum fakat sonuca ulaşamadım. Bir bütçe tablosunda işlem yaparken, aylık döneme göre tahmini döviz kurunu (USD, EUR ve TL) tablosundan çekmesini istiyorum fakat beceremedim. IF (EĞER)'i kullandım ancak 12 ay ve 3 ayrı para birimi olunca oldukça uzun bir formül yazdım fakat hata veriyor. yardımlarını beklemekteyim lütfen biraz acil bir iş...

Birden fazla yöntemle istediğinizi bulmanız mümkün, ancak verilerinizin dosyadaki durumu belli olmadan, fikir vermek çok verimli olmaz.
Örnek bir dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

http://yadi.sk/d/cKzP-L2ZNruye
Buyrun, "Gelecek Tarih"e girilen döneme göre sağ taraftaki tablodan kur bilgisini çekmek istiyorum. Fakat başarılı olamadım. "I" yani Tahmini Döviz Kuru sütununa bu kurların yansımasıyla sonucuma ulaşabileceğim. Şimdiden Teşekkürler

I2 hücresine

Kod:
=EĞER([@[Para Birimi2]]="TL";1;İNDİS($AB$24:$AM$27;KAÇINCI([@[Para Birimi2]];$AA$24:$AA$27;0);AY([@[Gelecek Tarih]])))

Tabloda EURO gönüyor, veri girerken EUR yazıyorsunuz, orda bir standartı tutturun.

Veri Doğrulamalarınız ise hatalı tümünü silerek tekrardan oluşturun.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve ilginiz için. Yeni bakabildim o yüzden geç cevap yazdım kusura bakmayın.

Geri