• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolu satırları başka bir sayfaya aktarmak

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Öncelikle hepinize kolay geslin. Excelde makro olarak bir nöbet listesi hazırladım. Bu listede x işaretli kişileri makro ile sayfa ikiye aralarında boşluk bırakmadan aktarmayı başardım. Ancak sayfa 1 de x lerden birini sildiğimde sayfa 2 ye otomatik olarak aktarmıyor. Tekrardan makroyu çalıştırmak zorunda kalıyorum. sayfa 1 de yaptığım değişikliği aynı zamanda sayfa 2 ye otomatik aktarılmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Kodllarınızı Sayfa2 nin activite olayına yazın. Sayfa açılırken çalışır.

amacım sayfa açılırken çalışması değil, sayfada değişiklik yaptığım zaman eş zamanlı sayfa 2 ye iletilmesi.

Sayfanın kod kısmına aşağıdaki kodları ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim s2 As Worksheet
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
s2.Cells(Target.Row, Target.Column) = Target.Value
End Sub

Eğer belli bir alanda işlem yapmak isçtiyorsanız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:AG100")) Is Nothing Then Exit Sub
Dim s2 As Worksheet
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
s2.Cells(Target.Row, Target.Column) = Target.Value
End Sub

hocam ben çözemedim dediğinizi yapıyorum ama eş zamanlı değiştirmiyor size zahmet hazırlayıp atabilirmisiniz?

hocam ekteki dosyayı indirdim ama eş zamanlı çalışmıyor. Makroyu çalıştır diyorum ondan sonra devreye giriyor. Benim excel de mi bir sorun var :)

Makroyu çalıştırla ilgisi yok eklediğim kodun. Sayfada veri girdikçe ya da silsenizde diğer sayfaya aynen aynı satıra işliyor.

aynı satıra değilde dolu olan satıra olarak sıralaması lazım hocam ilk gönderdiğim excel listesine bakın makroyu çalıştırınca sıralıyor çalıştırmassan dolu satırları sıralamıyor.

yada düğme falan ekleyemiyomuyuz tıkladığımızda otomatik atsın

Geri