• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolu Satır Kadar Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Herkese Merhaba.Elimde A1:K100 kadar veri var. Ben L sütünuna satır sayısı kadar "bmx" yazdırmak istiyorum. Bunu makro ile nasıl yapabilirm? Şimdiden teşekkürler.

Kod:
SUB KOLONUDOLDUR

' İLK SATIRINIZ KAÇINSI SATIRSA ONU YAZIN
ILKSATIR = 1
' SİSTEM L KOLONUNDAKİ XLSM DOSYA SINIRI OLAN 1048576 YA KADAR BAKAR, XLS OLARAK KAYDEDECEKSENİZ "L65536" YAZIN 
SONSATIR = Range("L1048576").End(xlUp).Row
' SAYAÇ İLE TÜM SATIRLARI DOLAŞIYORUZ.
For DOLDUR =  ILKSATIR To SONSATIR
' L KOLONU 12.KOLON , DEĞERİNİ BMX YAPIYORUZ
CELLS( DOLDUR , 12).VALUE = "BMX"
NEXT DOLDUR
END SUB

Bu makro ile, L sütunu dolu olan satır kadar sayar, L kolonunuz baştan boş duruyor ise, range("L...") ifadesini, dolu kolon ismini referans vererek değiştiriniz. Örneğin, A kolonu tüm satırlar için doluysa, A1048576 olarak son satırı bulmak için A kolonunu refere ediniz.

Bu makro ile, L sütunu dolu olan satır kadar sayar, L kolonunuz baştan boş duruyor ise, range("L...") ifadesini, dolu kolon ismini referans vererek değiştiriniz. Örneğin, A kolonu tüm satırlar için doluysa, A1048576 olarak son satırı bulmak için A kolonunu refere ediniz.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat kodu kopyaladım ve düzenledim ama hiç birşey yazdırmıyor. Yani hiç bir işlem yapmıyor. Hatada vermiyor. Anlayamadım. :(

sn fishcookie böle yapıncaya kadar dosyanızı yükleseydiniz ve arkadaşımız dosya üzerinden kodu yazsaydı emin olun sorun şimdiye çözülmüştü..

sn fishcookie böle yapıncaya kadar dosyanızı yükleseydiniz ve arkadaşımız dosya üzerinden kodu yazsaydı emin olun sorun şimdiye çözülmüştü..

A1 K100 arası butun hücrelerde "a" yazdığını varsayalım bunun icin dosya koymaya pek gerek görmedim. :)

pekala..buyrun..

Sub daylight()
For x = 1 To [a10000].End(3).Row
Cells(x, "l") = "bmx"
Next x
End Sub

rica ederim..

Geri