• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dolu olanı aktar kod yardımı

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
Merhabalar şöyle bir sıkıntım var
"E8"den "E50" ye kadar olan dolu satırlar A sütunu ile B sütununda yazanlar ile al.
Sayfa 2 deki E,F,G sütunlarındaki boş satırlara ekle. buna nasıl bir kod yazabiliriz. yardımcı olurmusunuz?

merhaba

Private Sub CommandButton1_Click()
Dim MyRng As Range
Dim NoA1 As Long

Set sh1 = Sheets("Sayfa1")
Set sh2 = Sheets("Sayfa2")

NoA1 = sh1.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row

For Each MyRng In sh1.Range("A1:A" & NoA1)
NoA2 = sh2.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1
If MyRng <> "m.cinsi" And MyRng <> "" Then
sh2.Range("A" & NoA2) = MyRng
sh2.Range("B" & NoA2) = MyRng.Offset(0, 1)
sh2.Range("C" & NoA2) = MyRng.Offset(0, 2)
sh2.Range("D" & NoA2) = MyRng.Offset(0, 3)
End If
Next
End Sub

bu kodu denermisiniz ( olmaz ise örnek dosya ekleyiniz ) kod alıntıdır.

sayın çılgın bu kodda a sütununda dolu olanı aktarıyo benim istediğim "sayfa1 den E8"den "E50" ye kadar olan dolu satırlar A sütunu ile B sütununda yazanlar ile birlikte al.
Sayfa 2 deki E,F,G sütunlarındaki boş satırlara ekle."
buna nasıl bir kod yazabiliriz. yukarıdaki kodda yapmaya çalıştım ama beceremedim.

örnek dosya eklemenizi rica ediyorum daha çabuk yanıt alırsınız ve daha fazla görüş bildirilebilir ezbere birşeyler yapmayalım.

sayın çılgın dosyayı ekledim. ve örnek yaptım bunu kod ile nasıl yaparız

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub dolu_aktar()
Dim i As Long, sat As Long, sh As Worksheet, sat2 As Long
Set sh = Sheets("Sayfa2")
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
sat2 = sh.Cells(65536, "E").End(xlUp).Row + 1
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
For i = 3 To sat
    If Cells(i, "E").Value <> "" Then
        If sat >= 65533 Then
            MsgBox "Sayfa2de satır doldu.Kayıtların tamamı aktarılmadı", vbCritical, "UYARI"
            Application.ScreenUpdating = True
            Exit Sub
        End If
        sh.Cells(sat2, "E").Value = Cells(i, "A").Value
        sh.Cells(sat2, "F").Value = Cells(i, "B").Value
        sh.Cells(sat2, "G").Value = Cells(i, "E").Value
        sat2 = sat2 + 1
        Cells(i, "E").ClearContents
    End If
Next i
sh.Select
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

evren bey peki sayfa2 ye aktarınca boş satıra ekliyerek aktarması lazım, yani her aktarmada bir öncek sayfa 2 ye aktarmanın alt satırına ekliyecek ve aktardağını sayfa 1 de sadece E sütunundan silmesi lazım bu kunuda da yardımcı olabilirseniz çok memnun olcağım

evren bey peki sayfa2 ye aktarınca boş satıra ekliyerek aktarması lazım, yani her aktarmada bir öncek sayfa 2 ye aktarmanın alt satırına ekliyecek ve aktardağını sayfa 1 de sadece E sütunundan silmesi lazım bu kunuda da yardımcı olabilirseniz çok memnun olcağım
Zaten sayfa2'ye aktarıyor ve alt alta aktarıyor.Siz neyi farklı istiyorsunuz?sorunuz net değil.Ayrıca aktardığı yerdende E sütunundaki hücreyide silmesinimi istiyorsunuz?:cool:

evren bey aktarma işleminde 1. aktarmayı yaptıktan sonra sayfa1 deki aktardığı E sütunundaki verileri silmesini istiyorum
diğer sorun ise diyelim 101,102,103 kodlarına çıkış miktarlarını girerek aktar dedik, aktarmayı yapıyor yalnız tekrar aynı sutunlara aynı değerleri yazıp aktar dediğim zaman sayfa 2 deki diğer aktardığını silerek aktarıyor! bunu silmeyip alt satıra aktarmasını istiyorum . Bunu yapabilirseniz çok memnum olurum Evren bey Saygılarımla

evren bey aktarma işleminde 1. aktarmayı yaptıktan sonra sayfa1 deki aktardığı E sütunundaki verileri silmesini istiyorum
diğer sorun ise diyelim 101,102,103 kodlarına çıkış miktarlarını girerek aktar dedik, aktarmayı yapıyor yalnız tekrar aynı sutunlara aynı değerleri yazıp aktar dediğim zaman sayfa 2 deki diğer aktardığını silerek aktarıyor! bunu silmeyip alt satıra aktarmasını istiyorum . Bunu yapabilirseniz çok memnum olurum Evren bey Saygılarımla
Dosyayı güncelledim.7 numaralı mesajdan indirip deneyiniz.:cool:

Sayın Evren Bey zamna ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Hakkınız zor ödenir çok sağolun

Sayın Evren Bey zamna ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Hakkınız zor ödenir çok sağolun
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri