• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolu hücreden itibaren saydırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YENERB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL-2007 ENG
Merhabalar,

Bir ürünün ne kadar süredir satışta olduğunu bulmak için ilk satış yapıldığı aydan bugüne saydırmak istiyorum. Fakat arada boş hücreler bulunuyor. Bunun için ilk dolu hücreden son hücreye kadar geçen zamanı hesaplamam gerekli.

İlk olarak tek satırı kapsayan sütun koordinatlarının hepsini dolu kabul edip, toplam toplam ay sayısını buldum fakat satıra karşılık gelen ilk dolu hücreyi belrleyip, o hücreden sonr geçen süreyi hesaplamam gerekiyorm.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tşk.

Örnek dosya eklerseniz daha iyi olur.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(C3:K3)

Teşekkür ederim. Fakat sadece dolu hcreleri saydırmak istemiyorum. Dolu olan ilk hücreden itibaren geçen ay sayısına ulaşmak istiyorum.

Syg,

Örnek dosyanıza göre A-B-C-D verileri için ulaşmak istediğiniz değerler nelerdir?

A için 7, B için 8, C için 7 aydır ürün piyasada işlem görüyor sonucuna ulaşmak istiyorum. Diğer bir ifadeyle her bir kalemin ilk işlem gördüğü aydan son aya kadar geçen süreyi bulmaya çalışıyorum. Arada boşluklar olduğu için count tek başına sonuç vermiyor. Bir koşullandırma daha eklemem gerekli.

Şu formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($C$2:$K$2)-KAÇINCI(İNDİS(C3:K3;KAÇINCI(DOĞRU;C3:K3<>"";0));C3:K3;0)+1

Yalnız dizi formülü olduğundan formülü hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile kaydetmeniz gerekiyor.

Merhaba,

Maalesef hata verdi. Dosyayı Ek'te paylaşıyorum.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Formülün dizi formülü olduğunuz ve yazdıktan sonra CTRL+Shift+Enter yapmanız gerektiğini belirtmiştim ama yapmamışsınız. F2'ye basarak hücre içine girin ve belirttiğim gibi CTRL+Shift+Enter yapın. Böyle yapınca formülün başında ve sonunda {} işaretleri çıkacaktır.

Pardon o kısmı atlamışım fakan sonuç istediğim datayı vermiyor. Burada ürünün toplam sahada kalma süresi 8 ay olması gerekirken 6 olarak hesaplanıyor. Dosyayı mevcut haliyle ekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kullanılan formül; (Dizi Formüldür)

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(C3:K3)=0;0;MAK(EĞER(C3:K3<>"";SÜTUN(C3:K3)))-MİN(EĞER(C3:K3<>"";SÜTUN(C3:K3)))+1)

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp, ilgilenen herkesin ellerine sağlık.

Saygılar,

Benim verdiğim formül doğruydu ancak siz yanlış uygulamışsınız. Çünkü ilk gönderdiğiniz dosyada aylar 2. satırdaydı veriler de 3. satırdan itibaren başlıyordu. Son verdiğiniz formül uygulanmış dosyada ise

Benim verdiğim formül doğruydu ancak siz yanlış uygulamışsınız. İlk verdiğinzi dosya ile son verdiğiniz formül uygulanmış dosyayı incelerseniz yapı olarak basit ancak etkili bir fark olduğunu göreceksiniz. ilk dosyanızda aylar 2. satırdaydı ve veriler 3. satırdan itibaaren girilmişti; 2. dosyada ise ayları birinci satıra almışsınız, veriler 2. satırdan başlıyor.

Formülü incelerseniz aylar 2. satırda olduğundan bağ_değ_dolu_say formülü c2:k2 aralığı için yani ayların olduğu satır için ayarlanmıştır. Siz dosyayı değiştirince formülün düzgün çalışmaması normaldir. Formül öncelikle ayların satırında ay ismi yazılmış hücrelerin sayısını buluyor daha sonra ilk dolu hücrenin yerini bulup bundan çıkarıyor ve doğru sonuç için de 1 ekliyor.

Son dosyanızda formülü şu şekilde ayarlamalıydınız, tabi yine dizi şeklinde:

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($C$1:$K$1)-KAÇINCI(İNDİS(C2:K2;KAÇINCI(DOĞRU;C2:K2<>"";0));C2:K2;0)+1

Geri