• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolgu renkli hücreleri sayma

Excel Vers. ve Dili
2003
İyi günler,
Rengi ne olursa olsun hücre dolu veya boş olsun sadece dolgu rengi olan hücreleri saymak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sizin için kullanıcı tanımlı fonkisyon (KTF) yaptım.C1 hücresindeki gibi kullanınız.:cool:
Ekli dosyaya bakınız.:cool:

Kod:
Function renkli_hucre_say(alan As Range) As Long
Dim hcr As Range, tplm As Long
For Each hcr In alan
    If hcr.Interior.ColorIndex <> xlNone Then tplm = tplm + 1
Next
renkli_hucre_say = tplm
End Function

Ekli dosyalar

Selamlar,

Evren beyin önerdiği fonksiyona aşağıdaki kod satırınıda ilave ederseniz tanımlanan alanda başka hücrelerin rengi değiştiğinde F9 tuşu ile hesaplatma işlemi yapabilirsiniz. Normal şartlarda hücrelerin rengi değiştiğinde sayfada tetiklenen bir olay olmadığı için bu komut işinize yarayacaktır. Eklemeniz gereken satırı kırmızı renkle belirttim.

Kod:
Function renkli_hucre_say(alan As Range) As Long
    Dim hcr As Range, tplm As Long
    [COLOR=red]Application.Volatile[/COLOR]
    For Each hcr In alan
        If hcr.Interior.ColorIndex <> xlNone Then tplm = tplm + 1
    Next
    renkli_hucre_say = tplm
End Function

Sayın Evren Gizlen'in koduna Korhan Ayhan'ın kırmızı renkle yazılan bölümü ekledim.Sorun çözüldü.İkinize de çok teşekkür ederim.

Merhaba,
(Ing) Excel 2007 de bu fonksiyonun nasıl kullanılacagı konusunda yardımcı olabılır mısınız?
teşekkurler.

peki renge göre nasıl saydırabiliz, sırf kırmızı, sırf siyah veya yeşil vb. ve renk kodlarını mevcut renge göre nasıl buluruz.

doğrusunuz araştırmadan yazdım hatalıyım, özür dilerim.

bu kodu nereye yazabiliriz acaba bu makrolar hakkında bilgim yokta
kullanmam lazım ama şimdilik
saolun

merhaba...
forumu baştan sona inceledim bütün örneklere baktım. koşullu biçimlendirme ile renklenmiş hücreleri sayma ile ilgili yeterince bilgi bulamadım. yardımcı olabilecek biri var mı?
koşullu biçimlendirme sonucu renklenmiş hücrenin fiziksel renginin değişmediğini burdan öğrendim. ancak biçimlendirme koşulları epeyce çok olduğundan herhangi bir satır üzerinde seçilen hücreler içinde biçimlendirme ile renklenmiş hücre adedini saymanın kolay bir yolu yok mudur? şimdiden teşekkürler...

buda olmuyor aylardır bunu elle yapıyorum yarımcı olacak biri yok mu?

Merhabalar,

Aslında bir sürü örnek var ama, basitte olsa bir örnekte ben ekleyeyim.

B1 hücresinin rengini değiştirerek butona basıp, sonuca bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

sayın orion1 bende farklı dolgu renklerini saymayı ve toplamayı ayrı ayrı yani istiyorum rica etsem yapabilirmisiniz

Geri