• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolaylı+satır+düşeyara yardım

Merhaba,
Formül sayfasında E3 ve F3 hücrelerine ne yazılmalıydı?

Ayrıca Atama sayfası E6 İbrahimoviç yazıyor. Bu kişi adı mı atama bölümü mü? Biraz daha düzenli ve açıklayıcı dosya paylaşırsanız daha hızlı cevap bulursunuz.

Merhaba,
Formül sayfasında E3 ve F3 hücrelerine ne yazılmalıydı?

günaydın.

e3 ve f3 bölümü atama sayfasındaki hakan şükür bir yere tayin olmadığından dolayı boş kalmalı. yani hakan şükür kadro fazlası çalışacak manasına geliyor.

istediğimde tam olarak bu. eğerki f3 boşsa, atama sayfasından f3 ün boş olduğu grup kimle başlamış (ahmet hakanla başlamış) onun bir altındaki kişiyle devam etmesi. böylelikle 1 nolu ahmet hakanı atama çevrimini arz etmiş oldum. şimdi sıra 1 den sonraki atama sırasında...yani ertem şenerde.

e6 daki ibrahim oviç ise hatalı olmuş. sayenizde farkettim. çok özür. o bölüme ben yeni görevleri kopyalayarak çalışıyorum. siz o bülümü idari büro olarak görünüz.

iyi günler diliyorum.

Ayrıca Atama sayfası E6 İbrahimoviç yazıyor. Bu kişi adı mı atama bölümü mü? Biraz daha düzenli ve açıklayıcı dosya paylaşırsanız daha hızlı cevap bulursunuz.

hocam üstteki mesajımı unutun lütfen. düzeltilmiş excel ve içerisindeki anlaşılabilir bilgiler ile aşağıdaki linkte

kısaca konunun özeti. atama yapıyorum. ve müdüre arz ederken bir çevrim yapıyorum. ahmet mehmetin yerine, mehmet alinin yerine....bu bir noktada bitiyor.(emekli, boş kadro, vs gibi). bittiği noktada atama sayfasından bir alt satırdan (ahmet ile atamaya başlamıssak, ahmetin bir alt satırındaki kişiden) formül sayfası devam etsin istiyorum.

http://s3.dosya.tc/server19/WMhd3q/ATAMA-2.xls.html

pazar günü tekrar mesaiye gideceğim ve benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum. iyi akşamlar diliyorum.

Sub Atama()
Set s = Sheets("FORMÜL")
s.Range("B2:F100") = ""
For i = 2 To 8
If Cells(i, 5) = "" Then GoTo 10
son = s.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row + 1
s.Range("B" & son & ":E" & son) = Range("B" & i & ":E" & i).Value

son = s.Cells(Rows.Count, 5).End(3).Row
kişi = Range("B1").Offset(WorksheetFunction.Match(s.Cells(son, 5), Range("C:C"), 0) - 1, 0)
s.Cells(son, 6) = kişi
sat = WorksheetFunction.Match(s.Cells(son, 5), Range("C:C"), 0)
s.Range("B" & son + 1 & ":D" & son + 1) = Range("B" & sat & ":E" & sat).Value
10
Next
s.Select

End Sub

Kodu deneyin. Nerde sorunlar var belirtin.

Kodu deneyin. Nerde sorunlar var belirtin.

üstadım benim bunu formül ile yapmam gerek. biliyorum uzun yola çıkıyorum. fakat ne ben makro biliyorum. nede iş yerindeki bilgisayarıma bu kodu taşıyabilirim. güvenlikli bir yerde çalışıyorum ve bilgisayarımın harddiski, cd/dvd okuyucusu, usb vb. bağlantıları yok. haliyle formül yazabilirseniz ben onu bir kağıda yazar götürürüm. hem anlamış da olurum. aklınıza kodu yaz götür gelebilir fakat biraz olsun öğrenmeye çalışıyorum ve olası bir durumda müdahale etme şansım olur.

Şimdi fark ettim, Muhammet Okumuş Beyefendi devrede olduğuna göre, benim çekilmem doğru olur.
Ayrıca aynı soru için 2 konu açıldığını (diğer konu: http://www.excel.web.tr/f14/eoer-bo-sa-dioer-caly-ma-sayfasy-bir-t139249/sayfa2.html ) belirtmem lazım.
Sağlıcakla kalınız.

hocam muhammet bey şu an bakmıyor. benim ümidim sizsiniz fakat konu acil olduğundan dolayı ikinci konuyu açtım. pazara mesaide olmam gerek. lütfen beni yanlış anlamayın. hali hazırda bunu çözmem gerek

Hocam neden şu an bakmıyor yazıyorsunuz. Formülle nasıl olabilceğini düşünüyorum. Tablonuzda bir hücrede kişi adı, tarih, çalıştığı yeri birleştirmişsiniz. Bunları ayrı sütunda belirtmenizin ne sakıncası var?

Ömer Baran Bey konuyla siz de ilgilenin. Belki ben çözüme ulaşamam. Ayrıca alternatif çözümler her zaman için alternatiftir.

Hocam neden şu an bakmıyor yazıyorsunuz. Formülle nasıl olabilceğini düşünüyorum. Tablonuzda bir hücrede kişi adı, tarih, çalıştığı yeri birleştirmişsiniz. Bunları ayrı sütunda belirtmenizin ne sakıncası var?

Ömer Baran Bey konuyla siz de ilgilenin. Belki ben çözüme ulaşamam. Ayrıca alternatif çözümler her zaman için alternatiftir.

Meşgul desem daha doğru olacaktı pardon. Orjinal listemde de aynı. Kişi adı, görevi ve sicil numarası birleşik.(personel listesini aldığımız paket program bu şekilde veriyor) Bu nedenle böyle yazdım.

Son düzenleme:
Hocam formülle işin içinden çıkamadım. İsimleri alt alta çağıramıyorum. Bu yüzden burda bırakıyorum. Size iyi çalışmalar.

Geri