• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolaylı formülü içinde formül olan hücreyi kullanmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Sorum dolaylı fonksiyonu ile alakalı. Şöyle ki;

Excel kitabımız içinden 01,02,03...31 şeklinde sayfalar var. Bu sayfaların isimlerindeki 01,02,03...31 ayın hangi günü olduğunu belirtiyor. Bu sayfalardaki tablolarda ise uygun ve uygunsuz ölçüm sonuçları mevcut.

Yapmak istediğim şey en son sayfa olan analiz isimli sayfaya içinde bulunduğumuz günün sayfasının uygunsuz tablosu değerlerini getirmek.

Bunu yapmak için analiz sayfasının A1 hücresine bulunduğumuz günü bulmak amacıyla =bugün() formülünü girdim. Sayfa isimleri tarihin sadece gün bölümüne göre verildiğinden A2 hücresine =gün(A1) formülünü girdim.

Sonrasında uygunsuzluk tablosu oluşturarak tablo içeriğinin bulunduğumuz günün sayfasından gelmesini sağlamak için dolaylı fonksiyonu yardımı ile =DOLAYLI(""&$A$2&"!F2") formülünü girdim. Buraya kadar formüller gayet başarılı çalıştı. Ancak bu noktadan sonra formülü aşağıya çekerek F2,F3,F4 şeklinde değişmesini sağlayamadım.

Örnek olarak oluşturduğum dosya aşağıdaki linktedir.

Not: Gerçek ölçüm dosyasında sayfalardaki değerler farklı oluyor. Örnek dosyada tüm sayfalardaki değerler aynı.

Yardımcı olabilir misiniz?

http://www.dosya.tc/server25/Xmdgfy/Dolayl_.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba;
Analiz sayfasında C2 hücresine;
=DOLAYLI(""&$A$2&"!F"&SATIR())
D2 hücresine;
=DOLAYLI(""&$A$2&"!G"&SATIR())
E2 hücresine;
=DOLAYLI(""&$A$2&"!H"&SATIR())

Formüllerini uygulayın ve aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim. Örnek dosyadan farklı gerçek dosyada olarak C2 hücresine ilgili sayfadaki N6,C3'e N7... hücre değerinin gelmesini sağlamam gerekiyor. Bunu yapmam da mümkün olur mu acaba?

=DOLAYLI(""&$A$2&"!F"&SATIR(A6)) formülü ile hallettim. Tekrar çok teşekkür ederim. Beni büyük dertten kurtardınız.

Geri