Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğrulama yöntemi ile geçmiş ayların toplamını göstermek
Değerli Arkadaşlar..! Ekli dosyada sadeleştirerek açıkladım. 12 aylık toplam tablo rakamları mevcut.. Açılır kutudan hangi ay seçilirse geçmiş ayların toplamını verecek.. Böyle bir hesap oluşturabilir miyiz..?
selam,
Sayfa1 deki tablonuzun durumuna göre
(yani her ay için 20 satır ayrılmış, aylık toplamlar 3,23,43.... satırlarda ve aylık toplamlar E kolonunda)
Seçtiğiniz ay için ( Mart seçilmiş M19 da ve N19 da ise Ay Numarası var)
Kod:
=İNDİS(Sayfa1!E:E;(N19-1)*20+3;1)
formülü ile seçilen ay ( Mart ) değerini bulabilirsiniz..
Sn.sakman26 ve Sn.Tokluca öncelikle ayrı ayrı teşekkür ederim.. Sn.Tokluca'nın çözümünde bu ayki rakamı da içine alıyor.. Bu aya ait olanı düşebilirsek çok iyi olacak..
Sn.Sakman26 nın verdiği 2.nci formülü her nedense (büyük ihtimal kendi hatamdan kaynaklandığını sanıyorum) çalıştıramadım DEĞER hatası veriyor..
selam,
Topla.çarpım formülü DEĞER hatası veriyordu. Çünkü hesaplanacak alanlar içinde Tutarı (TL) yazan Metin ler vardı. formülü yazmıştım ama dosyanıza uygulamamıştım. o nedenle de hatayı farketmedim.
Formülü dizi formül ile değiştirerek dosya üzerinde uyguladım.
Dosyanız ek tedir.
kolay gelsin...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.