• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

doğrulama listeleri arası etkileşim

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese merhabalar;

Sorum aynı satıra atanmış aynı veri doğrulama listelerinden birisinden bir veri seçtiğimde diğerlerinden o verinin kaldırılmasıyla ilgili...

Örnek dosya ektedir..

İlgilenecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bu konuda acil bir çözüme ihtiyacım var.

Daha kısa olacaksa şimdilik birisi bana;D9:J65536 aralığında aynı satıra aynı veriden birden fazla girildiğinde Msgboxla uyaracak bir kod yardımı yaparsa çok sevinirim..

Herkese iyi çalışmalar dilerim..

Merhaba,

Çalıştığınız sayfanın kod bölümüne kopyalayarak denermisiniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [D9:J65536]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then Exit Sub
If WorksheetFunction.CountIf(Range("D" & Target.Row & ":J" & Target.Row), Target) <> 1 Then
Onay = MsgBox("Hatalı Veri Giriyorsunuz. Devam Edilsin mi?.", vbCritical + vbYesNo, "Dikkat !")
If Onay = vbNo Then
Target.ClearContents
End If
End If
End Sub

.

Ömer hocam çok teşekkür ederim.Bugün acil bir ihtiyacımı karşıladınız kodlar tam işini görüyor ellerinize sağlık hocam..

Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

Kod yerine veri doğrulamada kullanabilirdiniz. Fakat satır sayısı fazla olduğu için dosyayı yavaşlatmaması açısından kod yazdım.

Alternatif olarak doğrulamayıda açıklamaya çalışayım.

D9:Json aralığını seçerek Veri / Doğrulama / Özel den Formül bölümüne;

=EĞERSAY($D9:$J9;D9)=1

Formülünü yazarak Hata Uyarısı kısmından mesajınızı yazabilirsiniz..

.

Ömer hocam kod olarak vermeniz isabet olmuş çünkü 197. satıra kadarki aralıktaki tüm hücrelerde veri doğrulama listeleri var bildiğim kadarıyla özel veri doğrulama tanımladığımda o listeler kalkacaktı.

Kodlar çok net işimi gördü ve özel doğrulama ile ilgili bilginizi de yeri geldiğinde kullanmak üzere not aldım tekrar çok teşekkür ediyorum.

Geri