• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

doğru yanlış cevaplar ve başarı oranı hakkında

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2010 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar elimde aşağıdaki gibi bir test uygulaması var bu uygulama da öğrencilerin verdiği doğru yanıtları ve yanlış yanıtları ayrı satırlarda yazsın son satırda da başarı oranını yazsın istiyorum. bunu nasıl yapabiliriz bu konuda açıklamanız varmıdır. Birde bazı sorular (burada olduğu gibi) 70 tane olduğu gibi bazende 100 soru bazen 60 soru olabiliyor soru sayıları arttıkça azaldıkça aynı formülün bozulmaması için (formül yazan arkadaş olursa) ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Syn. turist çözüm üretmiş ama,
Makro ile çözüm alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar turist bey çok teşekkür ederimyanıtınız için
Makroyu da deneyeceğim m.uygun bey makroda satır sayısı farkediyor mu turist bey 100 kullanıcılık (satırlık) ve 200 soruluk(sütunluk) bir tablo gerçekleştirmiş sizinkinde satır yada sütun sayısı artıp eksildiğinde farkediyor mu ilginiz için çok müteşekkirim

merhaba;
En son soruya ait sütunu kopyalayıp Bir yanına ve devamına yapıştırın.
Yada aşağı doğru isim ilave edin.
Kısıtlama sadece ofis 2003 ün gereği (en fazla 256 sütun ve 65536 satır)
Siz eğer gerekiyorsa 1.035.000 satırı makro içinde düzeltme yaparak , sütunu tespit eden formülü ise C1 hücresinden düzelterek kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Merhabalar konuyu tekrar öne çıkarmış olacağız ancak gereklilik sebebiyle bu başlık altından yazmamın daha iyi olacağını düşündüm, gönderdiğiniz en son makrolu başarı tablosunu kullanıyorum ancak sizden bir ricam daha olacak kullanıcıların yanlışlarını daha iyi görebilmeleri adına kullanıcıların (ad soyad 1 vb) işaretlediği şıklardan doğru olanları Yeşil renk yanlış olanları kırmızı renkle doldurma imkanımız var mı ekte en son gönderdiğiniz halini gönderiyorum (150 soru eklemiştim.)

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim işimi gördü

Geri