• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Doğru değeri bulduğunda satırı yazdırma...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sefte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
problemimim şöyle...

"C2" hücresindeki cr değerinin artı - eksi "I2" tolerans değeri ile "N"sütununda arayan...
"C3" hücresindeki ni değerinin artı - eksi "I3" tolerans değeri ile "O" Sütununda arayan...

iki değer de uygunsa o satırı (kurala uyan tüm satırları) seçili yere yazdıran bir komut yazmaya çalıştım ama beceremedim...

Yardım edebilirseniz sevinirim...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

gönderdiğim dosyada da görüldüğü gibi koşullu biçimlendirme ile ben de uygun değerleri renklendirmiştim....

benim asıl uğraştığım, listenin altında, mesela "B23" hücresine bu sizin de renklendirdiğiniz, şartlara uygun değere sahip elektrodun isminin yazılmasıydı...
kısmen bu işi düşeyara ile başardım fakat sadece uygun olan ilk elektrot ismi yazılıyor ve arama sona eriyor...
acaba uygun olan tüm elektorotların isimlerini b23 -b24 ve alt satırlarına yazdırabilir miyim???

#2 nolu mesajı güncelledim, tekrar inceleyiniz..

evet istediğim tam olarak buydu...
ama nedense ben bunu kendi dosyama ekleyemedim...
daha doğrusu kendi dosyam için uyarlayamadım...

verilerin olduğu sayfa üzerinde buraya yazdıktan sonra değişiklik yapmıştım sanırım o yüzden beceremedim...

ben işi biraz karıştırarark, uzun yoldan şu hale getirdim dosyayı...
"R" ve "S" sütunlarına sırasıyla Cr ve Ni'in istenen değeri ile elimizdeki verinin mutlak farkını girdim...
"T" ve "U" sütunlarına da sırasıyla bu değerlerin Cr ve Ni tolaransından küçük ise "1" yazdırmasını istedim...

"A" sütununa da "T" ve "U" sütunlarının toplamını yazdırdım...
sonuç olarak bu iki değer de istediğimiz değerler ise "A" sütununda "2" sayısı oluyor ve "C66" hücresinde =DÜŞEYARA(2;A1:C:C;3;YANLIŞ) komutu ile sadece ilk bulunan elektrodu yazdırabildim...

c66 ve altına, sizin yaptığınız gibi diğer tüm uygun değerleri yazdırabilmek için (veya yine sizin yaptığınız gibi ayrı bir "rapor" sayfasına da yazdırılabilir) bu son düşeyara komutunu nasıl değiştirebilirim...

Ekli dosyalar

Bu mantıkla getiremezsiniz. Düşeyara sadece şartı sağlayan ilk değeri alır. Ya bu şekilde daha fazla yardımcı sütun ekleyip önce verileri benzersiz numaralandırıp daha farklı bir mantık ile verileri alacaksınız, yada benim eklediğim gibi kullanın.

.

peki düşey ara yerine nasıl bir komut yazmamız gerek...
dosyanın son halini gördüyseniz, benim şu an yapmak istediğim, "A" sütununda "2" olan değerlere ait satırları "rapor " adlı başka bir sayfaya yazdırmak...

bir tek bu işlem kaldı...
sanırım " =eğer " li bir formül atamam gerek...

Küçük bir örnek hazırladım. Buna göre dosyanıza uyarlarsınız.

Yapılan; veri sayfası A2:A20 arasında 2 değeri varsa buna karşılık gelen B sütunundaki değerleri rapor sayfasının B2 hücresinden itibaren yazar.

Rapor sayfası B sütununda kullanılan formül dizi formülüdür. ( Başı ve sonunda { } ayıraçları olan formüller )

Dizi formülleri hücreye girildikten sonra entera basılmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişi tamamlanır. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonun { } ayıraçları otomatik eklenir.

Ayıraç ekleme işlemini manuel yaparsanız hata alırsınız. Yukarıda anlattığım gibi uygulamanız gerekir.

.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler...
uyarlamam biraz uzun sürdü ama yine de başardım...

Geri