• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dizi içerisinde Aratma Karşılaştırma...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Vba dizi işlemlerinde aratma yapmak veya 2 dizini karşılaştırıp ortak elemanlarının sayısını alma gibi işlemlerin detaylı anlatımı yapan bir kaynak paylaşabilirseniz sevinirm..

Yapmak istediğim 2 dizinin Dizi(1 to 1000, 1 To 5) Dizi1( 1 to 1000, 1 to 7) ortak eleman sayısını bulmak..

Dizi(1,1)="Ali"
Dizi(1,2)="Veli"
Dizi(1,3)="Cemil"
Dizi(1,4)="Kalem"
Dizi(1,5)="Kağıt"

Dizi1(50,1)="Ali"
Dizi1(50,2)="Kağıt"
Dizi1(50,3)="Kalem"
Dizi1(50,4)="Bıla"
Dizi1(50,5)="Bıla"
Dizi1(50,6)="Bıla"
Dizi1(50,7)="Bıla"

Yukarıdaki iki dizini for dongusu ile karşılaştırıyorum fakat bu bayabir işlem anlamına geliyor.
bu dizileri herhangi bir hücreye yazmadan kendi içerisinde ortak eleman sayılarını bulabileceğimiz kod mevcutsa sevinirim.

Biraz karışık anlattım galiba:(

İyi Çalşmalar.

Varmı öyle bişey :)

Son düzenleme:

Sayın yurrtas bu gönderdiğiniz dosyadan sonra excel ile ilgili bildiklerimin yalan olduğunu anladım::)

Yukarıdaki yazıda sanırım kendimi yanlış anlattım ben Vba içerisinde Dizi tanımlamaları için sormustum. Excel hucrelerine veriyi yansıtmadan hesaplama yapmak için.

Tabi gonderdiğiniz dosyada cevap zaten mevcutsada inanın cozemedim:)

Teşekkürler ..

Sayın yurrtas bu gönderdiğiniz dosyadan sonra excel ile ilgili bildiklerimin yalan olduğunu anladım::)

Yukarıdaki yazıda sanırım kendimi yanlış anlattım ben Vba içerisinde Dizi tanımlamaları için sormustum. Excel hucrelerine veriyi yansıtmadan hesaplama yapmak için.

Tabi gonderdiğiniz dosyada cevap zaten mevcutsada inanın cozemedim:)

Teşekkürler ..

.

Kodla yapılır mı? En azından ben bilmiyorum. Veya üzerinde zaman ayırıp, çalışmam gerekir.

Benim verdiğim örnek bir fikir verirmi yönündeydi...

Yoksa sizin Excel bilgilerinizin yalan olup, olmadığını test etme amacım yoktu...

.

Kodla yapılır mı? En azından ben bilmiyorum. Veya üzerinde zaman ayırıp, çalışmam gerekir.

Benim verdiğim örnek bir fikir verirmi yönündeydi...

Yoksa sizin Excel bilgilerinizin yalan olup, olmadığını test etme amacım yoktu...

İlginiz için teşekkürler.

Kodlar ile aşağıdaki gibi yapıyorum..

For x7 = 1 To 10
If dizi6(1, x7) = dizi1(X1, 1) Then
Aynı = Aynı + 1
ElseIf dizi6(1, x7) = dizi1(X1, 2) Then
Aynı= Aynı + 1
ElseIf dizi6(1, x7) = dizi1(X1, 3) Then
Aynı = Aynı + 1
ElseIf dizi6(1, x7) = dizi1(X1, 4) Then
Aynı = Aynı + 1
ElseIf dizi6(1, x7) = dizi1(X1, 5) Then
Aynı = Aynı + 1
End If
Next x7

yukarıdaki işlem sonucu ortak eleman sayısını alıyorum...

A = {Dizi6(1,1),Dizi6(1,2),Dizi6(1,3),Dizi6(1,4),Dizi6(1,5),Dizi6(1,6),Dizi6(1,7),Dizi6(1,8),Dizi6(1,9),Dizi6(1,10)}

B= {dizi1(1,1),dizi1(1,2),dizi1(1,3),dizi1(1,4),dizi1(1,5)}

Bu iki kümenin ortak eleman sayısını yukarıdaki gibi aralık tanımlama ile for dongusuz olarak yapmak istemiştim..

.

Hüseyin bey,

Merhaba.

Zamanım olursa, üzerinde bir çalışayım.

Becerebilecek miyim, şu anda kestiremiyorum.

.

Herşeye Maydonoz , HA

Son düzenleme:
Geri