• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dizi Formülü (İNDİS(EĞER(KÜÇÜK...

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
A1:A20 arasında sayılar,metinler arada boşluklar olan bir sütunda B1 den başlayan formülde
=İNDİS(A1:A20;KÜÇÜK(EĞER(A1:A20<>"";SATIR(A1:A20)-SATIR(A1)+1);SATIRSAY(B1:B1)) CTRL+SHİFT+ENTER dediğimde
A1:A20 aralığında boş olmayan hücreleri buluyo ve sıralıyo

bunu yapabiliyorum sorum ise;
B1 den başlamak şartıyla A1:A20 arasındaki verileri koşul koymadan 1. 3. 5. satırları yada 2. 4. 6. satırları nasıl sıralayabiliriz.

Merhaba,

Tek satırlar için;
Kod:
=İNDİS($A$1:$A$20;KÜÇÜK(EĞER(MOD(SATIR($A$1:$A$20);2)>0;SATIR($A$1:$A$20));SATIRSAY(B$1:B1)))

Çift satırlar için;
Kod:
=İNDİS($A$1:$A$20;KÜÇÜK(EĞER(MOD(SATIR($A$1:$A$20);2)=0;SATIR($A$1:$A$20));SATIRSAY(B$1:B1)))

DİZİ formüllerini kullanabilirsiniz.

teşekkür ederim Korhan Hocam

Eğer ve indis kullanımı

Ekli dosyada sorunumu örnek üzerinde yazdım. Dosya içerisinde okuduğunuzda daha iyi anlaşılacaktır.
Belge türü tasdikname seçildiğinde alt satırdaki Diploma/Tasdkname numarasına veri tabanı
sayfasındaki tasdikname numarasını, alt satıra da tasdikname tarihini yazdırayım.
Ya da belge türü diploma seçildiğinde alt satırdaki Diploma/Tasdkname numarasına veri tabanı
sayfasındaki diploma numarasını, alt satıra da diploma tarihini yazdırayım.
Ben çözemiyorum eğerli, indisli bir formül olur diye düşünüyorum.
Yardımcı olursanız memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekli dosyada sorunumu örnek üzerinde yazdım. Dosya içerisinde okuduğunuzda daha iyi anlaşılacaktır.
Belge türü tasdikname seçildiğinde alt satırdaki Diploma/Tasdkname numarasına veri tabanı
sayfasındaki tasdikname numarasını, alt satıra da tasdikname tarihini yazdırayım.
Ya da belge türü diploma seçildiğinde alt satırdaki Diploma/Tasdkname numarasına veri tabanı
sayfasındaki diploma numarasını, alt satıra da diploma tarihini yazdırayım.
Ben çözemiyorum eğerli, indisli bir formül olur diye düşünüyorum.
Yardımcı olursanız memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

Belge türü tasdikname'yi nerede seçtiğinizi göremedim. Ayrıca hangi öğrenci için bu datayı getireceğiniz önemli ise öğrenci numarasından bu dataları getirmeniz gerekmez mi?

Geri