• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

division by zero problemi

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,bu sitede ilk defa bulunuyorum gerçekten çok dinamik aktif bir site olduğu için kayıt oldum siteyi kuranlara teşekkürler. Hemen soruma geçiyorum.

Yapmaya çalıştığım şey yatay bir silindir su tankının hacmini hesaplamak.

Formülü oluşturdum onda sorun yok fakat formül doğası gereği iki kısımdan oluşuyor;

ölçülen yükseklik 'h' yarıçap 'r' den küçük ise birinci kısım yada ölçülen yükseklik 'h' 'r' den

büyük ise ikinci kısım ,ölçülen su yüksekliği 'h' yarıçap 'r' den küçükse ben ' if h<r then '

komutunu kullanıp formülün 1. kısmını kullanıyorum eğer h>r ise 'elseif h>r then ' komutunu

kullanıyorum düzgün çalışıyor fakat h=2*r yani yükseklik çapa eşit olduğu zaman formülün

içindeki bölümlü bir formül ün paydası sıfır olduğu için division by zero ikazını veriyor

ben bu sorunu ' if h =2*r then 'diyerek atlamaya direkt dairenin alanını bulup(çünkü sonsuza ıraksaması 90 derece olduğunu gösteriyor ve buda bana p*r^2 formülü direkt uygulama imkanı veriyor) bir türlü az önce belirttiğim yolun haricinde birçok yol denedim ama division by zerodan kurtulamadım.lütfen söylermisiniz ne yapmalıyım yani h=2*r olduğunda 1/0 durumundan nasıl kurtarıp eğer 1/0 durumunu veren sayı girildiğinde ki bu durumda h=2*r oluyor hiç bu değeri fonksiyonda hesaplama sadece şu işlemi yap diye komut yazabilirim nasıl yazarım yda böyle bir komut yazılamazmı neden yada başka türlü nasıl yazarım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Selamlar,

Genellikle formülde oluşan hatalar EHATALIYSA fonksiyonu ile kontrol ediliyor. Aşağıdaki yapıyı deneyin. Sonuç alamazsanız örnek dosya ekleyerek yardım isteyin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(FORMÜLÜNÜZ);"[B][COLOR=red]X[/COLOR][/B]";FORMÜLÜNÜZ)

"X" işaretinin olduğu bölüme hata durumunda nasıl bir işlem yapmak istiyorsanız onu yazmalısınız.

Benim yazdığım komutlar tamamen visiual basic derleyicisinde yazılıyor,

if h<r then

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
else if h>r then
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

buraya kadar tamam

fakat h= 2*r değeri girildiğinde division by zero penceresi açılıyor

eğer yükseklik 2r ye eşit olursa bunu hangi komutla değiştirebilirim?

mesela ben şöyle denedim

else if h>2*r then

diyorum hiç bir sonuç alamıyorum ne yapmalıyım?

Geri