• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dışında kalan bölümleri sayma (?)

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2007 Turkce
Arkadaşlar; ektedi dosyada 'Bölümler' sayfasında 'C92' ve 'C93' e nasıl bir formül yazacağımı bulamadım. Amaç şu: Listede belirtilmiş bölümlerin dışında bir bölüm yazıldığında otomatik olarak 'K.D' ve 'K.İ' kriterine göre 'C92' ve 'C93' e toplasın. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Ekli dosyalar

İyi Çalışmalar
Ekli Dosya Denermisiniz

Son düzenleme:
KAYIP İŞ GÜNÜ sayfasına farklı bir bölüm adıyla giriş yaptım ama saymadı? upload ederken mi bişey oldu acaba çünkü diğer bölümlerde de bir değişiklik olmuyor.

Evet Haklısınız
Benim Gönderdiğim
Farklı Uygulama
Sizin İStediğiniz Gibi Değil

Arkadaşlar; ektedi dosyada 'Bölümler' sayfasında 'C92' ve 'C93' e nasıl bir formül yazacağımı bulamadım. Amaç şu: Listede belirtilmiş bölümlerin dışında bir bölüm yazıldığında otomatik olarak 'K.D' ve 'K.İ' kriterine göre 'C92' ve 'C93' e toplasın. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Eki inceler misiniz?

PARAMETRE sayfası oluşturdum. Burada KRİTER ismiyle bir AD tanımlaması kullandım. Formülü de ona göre düzenledim. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Ekli dosyalar

Elle saydığımda C92=17 , C93=77 kişi çıkıyor. Yani formül doğru sonuç vermiyor. Ayrıca 'Kayıp işgünü' sayfasına hem listede mevcut olan hemde olmayan değişik bölümlerden yüzlerce kayıt ekledim fakat 'C92' ve 'C93' ten başka sayım yapan yok. Zaten o da yanlış sonuç veriyor. Yani, örneğin "HEMA ENDÜSTRİ TOPLAM 71" satırı ve tüm diğer liste yeni kayıtlardan öncede sonrada hep aynı. Son olarak 'PARAMETRE' sayfasını ne yapmam gerektiğini hiç anlayamadım. Üstelik ben, bu iş bittiğinde amirime teslim ederken orada böyle bir sayfanın olmaması gerekiyor. (?)

Benim ilk upload ettiğim dosyada bir sıkıntı yok. Formüller çalışıyor. Sadece 'C92' ve 'C93' e formül yazılacak. Bana bu noktadan yardım edebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Açıklama: 'Kayıp İş Günü' sayfasına yeni bir kayıt girdiğimde C92' ve 'C93' teki formül, mevcut listedeki bölüm adlarıyla bir eşleşme bulamadığında buralara toplasın.

Son düzenleme:
Benim ilk upload ettiğim dosyada bir sıkıntı yok. Formüller çalışıyor. Sadece 'C92' ve 'C93' e formül yazılacak. Bana bu noktadan yardım edebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Açıklama: 'Kayıp İş Günü' sayfasına yeni bir kayıt girdiğimde C92' ve 'C93' teki formül, mevcut listedeki bölüm adlarıyla bir eşleşme bulamadığında buralara toplasın.

Merhaba;

İlk orijinal dosyanızda sonuç dediğiniz gibi çıkıyor ben 2 adet deneme satırı eklemiştim son gönderdiğim dosyanın içinde. Ondan dolayı olabilir mi acaba? Parametre sayfanızın kullanmamın sebebi de KRİTER oluşturmaktı. Mesela Parametre sayfanızda bulunan "AR-GE" ismi bölümle sayfanızda da varsa C92 ve C93 teki formül o kriteri hesaplamaya dahil etmez ve o sayfayı aşağıya kadar uzatabilirsiniz kriter olarak. Sayfanız gizlenebilir.

Merhaba;

"AR-GE" ismi bölümle sayfanızda da varsa C92 ve C93 teki formül o kriteri hesaplamaya dahil etmez ve o sayfayı aşağıya kadar uzatabilirsiniz kriter olarak. Sayfanız gizlenebilir.

Formüller C104'e kadarmış. O yüzden yeni kayıtları görmüyormuş. Ama asıl sorun;
Sayfayı aşağı kadar uzatmak için "AR-GE" deki formülü copy/paste yaptım, sürükle/bırak yaptım, her türlü denedim. Ancak en küçük bir değişiklikte C92 ve C93'te #YOK yazıyor. Bu 'PARAMETRE' sayfasını ve C92 - C93' e yazdığınız formülü tam olarak nasıl kullanabileceğimi bulamadım (?)

Formüller C104'e kadarmış. O yüzden yeni kayıtları görmüyormuş. Ama asıl sorun;
Sayfayı aşağı kadar uzatmak için "AR-GE" deki formülü copy/paste yaptım, sürükle/bırak yaptım, her türlü denedim. Ancak en küçük bir değişiklikte C92 ve C93'te #YOK yazıyor. Bu 'PARAMETRE' sayfasını ve C92 - C93' e yazdığınız formülü tam olarak nasıl kullanabileceğimi bulamadım (?)

Hata vere dosyanızı ekleyebilir misiniz? Hatasını görmek lazım belki farklı bir uygulama yapılabilir. Birde parametre sayfasının amacı Bölümler sayfanızdaki Diğer satırı hariç olan tüm kriterlerinize eşit gelenleri toplama almamasıdır. C92 satırında KRİTER olarak ad tanımlaması var. Sekmelerden EKLE/AD/TANIMLA şeklinde ilerlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Hata vere dosyanızı ekleyebilir misiniz? Hatasını görmek lazım belki farklı bir uygulama yapılabilir. Birde parametre sayfasının amacı Bölümler sayfanızdaki Diğer satırı hariç olan tüm kriterlerinize eşit gelenleri toplama almamasıdır. C92 satırında KRİTER olarak ad tanımlaması var. Sekmelerden EKLE/AD/TANIMLA şeklinde ilerlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Dosyanın son halini ekledim.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Şimdi hesapladığımda Diğer grubuna ait K.D. = 7 --- K.İ = 22 sonuç üretiyor. Tablonuzu revize ettim. Siz neye göre saydırıyorsunuz? Tablonuzda K.D kriterini süzüp saydığımda 7 adet çıkıyor. Tabloyu inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Geri