• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dış veri al

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Değerli Üstadlarım;

Uzun uğraşlar sonucu her ne kadar makro ile internetten dosya indirme yardımı alamasamda, bir şekilde yapmaya çalıştım ve birazda olsa işimi gören bi çalışma hazırladım.. Fakat yeni bir yardım daha almam gerekiyor..

Ekli çalışmamda, userform1 de seçilen yıl ve ay 'a müteakiben textbox1'te çıkan linki otomatikman indiriyor.. Dosyayi indirdiği yer C:\KASKO dizini altına seçilen yıl ve ay'ın ismini verip indiriyor.. " Smarka201006.xls " gibi ( yani haziran ayı kasko listesi ) buraya kadar bir problem yok..

Sorunum şu ; Çalışmamda "VERİTABANI" adlı sheet'te " VERİ AL " diye bir buton koydum.. bu butona tıklandığında makronun gidip " C:\KASKO " dizini altındaki " bulunduğumuz yıl ve ay'a ait " olan kasko .xls dosyasını bulup, " VERİTABANI" Sheet'me, bulunan dosya'nın içerisindeki mevcut içeriği sütunları ver satırları boyutları dahi bozmadan aynı şekilde "VERİTABANI"' na aktarmasını istiyorum.. bu mümkünmüdür acaba ?

Not: bulunduğum yıl ve ay'ın kasko dosyasını bulması gerekiyor.. çünkü daha önceden aynı klasörde daha önceki aylara ait kasko dosyalarıda olabilir.. amaç mevcut içerisinde bulunduğumuz "ay ve yıl'ı " baz alarak veri al olayını gerçekleştirilmesini istiyorum..

örneğin c:\kasko\SMarka201006.xls ( haziran ayı kasko listesi ) mevcut ise, haziran ayı içerisinde bulunduğumuz için bu dosyayı muhatap almasını istiyorum.

c:\kasko\SMarka201005.xls ( mayıs ayı kasko listesi ) bu geçen ay kasko listesi olduğu için bu dosyayı dikkate almasın... bu klasör içinde gidip bu ay'a ait olan dosyayı bulsun ve aynen "VERİTABANI" Sheet'ine aktarsın..

siz değerli arkadaşlarıma saygılarımı sunar, yardımlarınız için şimdiden çok teşşekkürlerimi bir borç bilirim...

Ekli dosyalar

40 kişi bakmiş ama 2 gün cevap yazan olmamiş :(

Geri