Bir modbus tcp bağlantısı kurup Bir modbus cihazına modbus kodu göndermek istiyorum.
ornek kod="01050000FF00" bu kodu byte olarak tcp bağlantısından göndermek istiyorum. Bu bağlantılarla ilgili örnek kodlar var fakat çalıştıramadım. Mesela vb.net te kendi bilgisayarımla gönderdiğim kodu okuyabiliyorum. Fakat dısarıdaki bir cihaz a göndermeyi başaramadım.
Public Class Form1
Dim publisher As New Sockets.UdpClient(0)
Dim subscriber As New Sockets.UdpClient(2000)
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
subscriber.Client.ReceiveTimeout = 100
subscriber.Client.Blocking = False
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
publisher.Connect(TBTo.text, TBPort.text)
Dim sendbytes() As Byte = ASCII.GetBytes(TBsend.Text)
publisher.Send(sendbytes, sendbytes.Length)
End Sub
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
Try
Dim ep As IPEndPoint = New IPEndPoint(IPAddress.Any, 0)
Dim rcvbytes() As Byte = subscriber.Receive(ep)
TBRcv.text = ASCII.GetString(rcvbytes)
Catch ex As Exception
End Try
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
TBto.Text = ("192.168.1.5")
TBport.Text = 2000
' TBsend.Text = (":01050000FF00FB" & Chr(&HD) & Chr(&HA)) 'ascii y0 on kodları
TBsend.Text = ("01050000FF008C3A") 'rtu y0 on kodları
End Sub
End Class
ornek kod="01050000FF00" bu kodu byte olarak tcp bağlantısından göndermek istiyorum. Bu bağlantılarla ilgili örnek kodlar var fakat çalıştıramadım. Mesela vb.net te kendi bilgisayarımla gönderdiğim kodu okuyabiliyorum. Fakat dısarıdaki bir cihaz a göndermeyi başaramadım.
Public Class Form1
Dim publisher As New Sockets.UdpClient(0)
Dim subscriber As New Sockets.UdpClient(2000)
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
subscriber.Client.ReceiveTimeout = 100
subscriber.Client.Blocking = False
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
publisher.Connect(TBTo.text, TBPort.text)
Dim sendbytes() As Byte = ASCII.GetBytes(TBsend.Text)
publisher.Send(sendbytes, sendbytes.Length)
End Sub
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
Try
Dim ep As IPEndPoint = New IPEndPoint(IPAddress.Any, 0)
Dim rcvbytes() As Byte = subscriber.Receive(ep)
TBRcv.text = ASCII.GetString(rcvbytes)
Catch ex As Exception
End Try
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
TBto.Text = ("192.168.1.5")
TBport.Text = 2000
' TBsend.Text = (":01050000FF00FB" & Chr(&HD) & Chr(&HA)) 'ascii y0 on kodları
TBsend.Text = ("01050000FF008C3A") 'rtu y0 on kodları
End Sub
End Class