• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DİPLOMA programı

Excel Vers. ve Dili
cngz
Arkadaşlar hazırlamak istediğim diploma programının 1.sayfasında 'Diploma Almaya Hak Kazananlar'sayfasının her bir satırında ayrı ayrı öğrenci bilgileri olacak,(adı-soyadı;baba adı;doğum yeri ve tarihi,ana adı,diploma no,okul no,vb.)2.sayfasında diploma şablonu olacak.1.sayfanın 1.satırında ki öğrenci tıklandığında bu bilgiler diploma şablonuna aktarılacak.Sonra 1.sayfanın 2.satırı tıklandığında hazır bilgiler diploma şablonuna aktarılacak,ve bu böyle devam edip gidecek.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Sn.Cengiz Hamzaoğlu

Konuyu açtığınız bölüm, "Excel için Örnek Uygulamalar" bölümü...

Bahsettiğiniz konu, her ne kadar örnek alınabilecek bir konuysa da; şu anda probleminiz çözülmediği için, kimse örnek uygulama olarak inceleyemeyecek.

Konunuz, Yönetici ve Uzman arkadaşlar tarafından, Genel Soru bölümlerinden birine taşındıktan sonra "hızlıca yanıtlanabilir" diye düşünüyorum.

Konu ilgili bölüme taşınmıştır.

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Hangi öğrencinin diplomasını görmek istiyorsanız, ilgili satırın üzerine çift tıklayın.

Buradaki dosya sadece örnek olarak verişmiştir. Kendi orjinal şablonunuza adapte etmeniz gerekir.

fpc

İlgi ve yardımınıza içten teşekkürler.Ama sanırım bir sorun var.2.satırı tıkladığımda bilgiler değişmiyor.Diploma şablonunu ekte yollamaya çalışacağım.2.sayfada ki bilgiler 3.sayfadaki şablona geçmeli.Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

2.sayfada sıralı herhangi bir öğrencinin adını tıkladığımda öğrenci bilgileri 3.sayfada ki şablona aktarılmıyor.

Dosyayı masa üstüne attım.Sırada ki herhangi bir öğrenciyi tıklıyorum.3.sayfada H.i.Eker gözüküyor.Kusura bakmayın sayın fpc çalışmadı bendeki...

Makro güvenlik düzeyinizde mi bir problem var acaba ?

Menüden : Araçlar-Seçenekler-Güvenlik-MAkro Güvenliği'nde

Orta (Önerilir) veya Düşük seviyesini seçin. Sizde şu anda bu bölümde ne seçili ?

HATIRLATMA :Açılışta "Makroları etkinleştir" e basın.

NOT : Aşağıdaki örnek dosyayı açınız ve düğmeye basınız. Herhangi bir mesaj görüyor musunuz?

3.sayfada H.İ.EKER var,2.sayfada herhangi bir öğrenci isminin bulunduğu hücreyi çift tıklıyorum,yine H.İ.EKER isimli öğrencinin bilgileri 3.sayfada gözüküyor.

Öncelikle; 11.mesajımdaki kontrollerin tümünü eksiksiz olarak yaptınız mı?

Ellerine,yüreğine sağlık arkadaşım,çoook teşekkür.Yalnız;
1.T.C.Kimlik aktarılmıyor,
2.Sayfa koruması koyduysanız şifresi,
3.Bu dosyada kullandığınız formül veya kodları bildirirseniz çok çok memnun olurum.

Problemin çözüldüğüne sevindim. 14 Nolu mesajınızdaki tespitlere cevaplar aşağıdadır.

(1) 6 Nolu Mesajdaki dosyayı revize ettim. Tekrar indiriniz. (Artık, TC Kimlik No geliyor)

(2) Herhangi bir sayfa koruması yoktur.

(3) Formül kullanmadım. Çalışma Kitabı önünüzde açıkken, Alt+F11 tuşlarına basarak, VBA kodlarına ulaşabilirsiniz. Burada da herhangi bir şifre yoktur.

Geri