• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diploma Kütük Defteri

Katılım
29 Kasım 2008
Mesajlar
70
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Konu başlığını olabildiğince konuya yakın ve açıklayıcı yazmaya çalıştım.

Konuyu özetleyeyim; 4 Binden fazla satırdan oluşan bir data dosyam var ve data dosyasında yer alan bilgilerin dökümünü aldığım bir rapor bölümüm var.
İhtiyacım olan yardım, indis, düşeyara vb formülünün biraz gelişmiş hali. Örnek olarak hazırladığım dosya incelendiğinde içinde bulunan küçük açıklama ile daha anlaşılır olacaktır.
Yapmak istediğim; Data sayfasında yer alan Ad Soyad kısmından arama yapıp, o ad soyada ait bilgilerin rapor tablosundaki ilgili hücrelere gelmesi. Eğer aynı ad soyad da kayıt varsa ki bu mümkün "bulunan kayıtlar" bölümünde listelenmesi ve doğru kişinin bu listeden seçilebilmesi.
İşlemi kendimce bir yere kadar sitede araştırıp bulduğum makrolarla yapmaya çalıştım, Liste Kutusu ile denedim fakat çok fazla kayıt olduğundan dosya açılışında aşırı derecede kasmaya neden oldu ve excel sürekli çalışma hatası verdi.
İlgilenip yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Ben kendimce bir çalışma mantığı oluşturmaya çalıştım ancak akıl akıldan üstündür, farklı yöntemlerle de elbette olabilir.

Dosya örnek olarak hazırlanmıştır. İndirmek için tıklayınız
 
Merhaba.

Ekteki belgede yer alan açıklamaları okuyunuz.

Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Ek belge, TC Kimlik numarası kayıt işlemi de eklenerek yenilendi.
 

Ekli dosyalar

Ömer hocam elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum harika olmuş.
Dosya içerisindeki sorunuza buradan cevap vereyim; Kaydet butonunu eksik bilgi için düşünmüştüm. Data dosyasındaki veriler 1970'lere kadar gidiyor ve o tarihte TC Kimlik Numarası uygulaması olmadığı için (kişi araması da bu yüzden isim soyisimle yapılıyor), böyle bir durumda; G12 hücresine veya AA40 hücresine kişinin TC Kimlik numarası el ile girilecek ve kaydet butonu girilen bu bilgiyi seçilmiş kişinin data sayfasındaki ilgili hücreye kaydetmesini sağlayacak.

Zorunlu değil ama işlem kolaylığı açısından düşünmüştüm zira program bu haliyle bile büyük bir iş yükünü hafifletmiş olacak. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
 
Alternatif olarak ;

Belki userform kontrolleri ile daha az göz yorucu ama daha fazla kolaylık sağlanabilir.

Ekteki dosyayı inceleyiniz ve kendi asıl verilerinizi sütunlara birebir olacak şekilde , önce bir kısım ile doğru çalıştığından emin olduktan sonra verilerinizin tamamını sütun sütun aktararak tekrar deneyiniz.

Datada eksik olan veriyi, olan bilgiyi YA ad soyad YA Tc kimlik no ile forma çağırdıktan sonra eksik bilgiyi girip DÜZELT tuşu ile tamamlatabilirsiniz.

Tamamlanmış bilgiler ile Dilekçe hazırla tuşuna basarak verileri sayfaya atıp kontrol edebilir ve printpreview ile genel görüşü de aldıktan sonra print alabilirsiniz.

Kayıt Düzelt Sil Dilekçe ve BUL Tuşlarının hepsini deneyiniz , sorun bulunursa burada sebep yazarsanız ve düzeltmesini yaparız .

Dilekçe başlıkları , Adres ve telefon için sizin gerek duyup duymayacağınızı bilmediğimden örnek datanızı aşan kod ya da yazı kutusu açmadım, zira belki 10 kişilik talep için 1000 kişilik datada yeni yer açmaya belki gerek duymaz , elle yazar çıkarırım dersiniz...


Ekteki dosya küçük aksaklıkların düzeltildiği versiyondur
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Arkadaşlar,
Arkadaşımız Cems'in verdiği bağlantı çalışmıyor. Neden olabilir?
İyi çalışmalar
 
Kontrol ettim, hem site hem de dış server linki çalışıyor .. Tekrar dener misiniz ?
 
Az önce çalışmıyordu arkadaşım
iyi çalışmalar
 
Tekrar marhaba.

Önceki cevabımın ekindeki belgeyi, TC Kimlik numarası ekleme işlemini de ekleyerek yeniledim.
Cevabımın ekindeki belgeyi tekrar indirerek kontrol edebilirsiniz.
.
 
Geri
Üst