Diploma Kayıp ve Mezuniyet Belgesi

Excel Vers. ve Dili
Ağırlıklı olara 2003,2007,2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31.10.2023
Herkese İyi Akşamlar Diliyorum. Özellikle Liselerde idareci olarak çalışan arkadaşlara çok yararlı olacağını düşündüğüm ve daha önce de paylaşmıştım fakat şu andaki durumu hiç excel kullanmayı bilmeyenlerin bile güncelleyip kullanabileceği duruma gelmiş olan belge. Bu konuda formdan çok yararlandım. Özellikle muygun beye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum (belgenin güncellenmesi ve yeni veri ekleme işi bir tık uzaklıkta. Benim şuanda belgemde 3500 kayıtlı mezunum var ve beblge hazırlama işi 15-20 sn de bitiyor.
Belgenin kullanılması ile ilgili soruları memnuniyetle cevaplayacağım.
Ayrıca Kullandığım bütün kodlar alıntı olup tamamı formdan alınan örneklerle yapılmıştır.
NOT : Belgemi inceleyecek üstatlar için eksiklikler: 1 UsreForm üzerinde seçilen kişiyi form üzerinden belgesini yazdırma kodları ilave eden olursa çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sanırım aynı konuda bir eğitmen talebi ile şu şekilde bir dosya hazırlamıştım. Dosyanızdaki kodlarda takılmalar var, çok inceleme şansım şu an yok , ancak alternatif ve formülsüz bir örnek olması için denemenize sunmak istedim .

Excele geçme ve vbe şifresi " cems "

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
31.10.2023
Teşekkür Ediyorum cems bey verilerimi aktarıp bir bakayım. Aslında ben gönderdiğim beklgeyi yıllardır kullanıyorum. e-okul öncesi mezunlarımı da belgeme ekledim ve belirrli bir yere kadar excel'e hakim olduğum için zorluk yaşamıyorum. Benim amacım benden sonrakiler de kolayca güncellesin ve kullanabilsin istiyorum. Ben meslekte 40'a dayandım ve birkaç ay sonra ayrılacağım. bütün çalışmalarımı o yönde yapmaya gayret ediyorum. İlginize Tekrar teşekkür ederim. Belgeyi Hazırladıktan sonra dönüş yapacağım

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
ben bunun sistemini hatırlamaya calışıyorum, baya oldu zira .. Siz verilerle deneyip size göre düzelmesi gereken yerler bulursanız not alınız. Formüllerle dosya giderek ağırlaşabilir , kod belki daha sağlıklı olur. Form üzerinde olması da hata ya da hasarı engelleyebilir.
Tek düşündüğüm konu ; son aşamada mebe bağlanıp şu dataları periyodik alsın derseniz o kısımda bir süper üstadın el atması gerekebilir. Ya da siz elle indirdiğinizde yapısı ne ise olduğu gibi ( gerçek verisiz ) gösterirseniz , oradan alıp bunun arkasına yapıştırmak da bir çözüm olabilir.

Excel Vers. ve Dili
31.10.2023
Teşekkür ediyorum. Benim paylaştığım belgedeki kodlar tamamı alıntıdır. Ben Kısaca Olması veya Olmaması Gerekenleri Maddeler Yazayım. 1- Tasdikname diye bir şey kalmadı. 2- Mezunlarla ilgili sadece mezuniyet bilgileri gerekli 3- İsme göre veya tc ye göre arama yaparken bul düğmesi olmadan Ali'yi arıyorsak Al yazınca al ile başlayanları veya tc nin ilk 2 veya 3 rakamını yazınca o rakamlarla başlayanlar süzülürse çok pratik olacak. 4- Seçilen kişinin form üzerinden excel'e dönmeden Diploma Kayıp veya Mezuniyet Belgesi yazdırılmalı. 5- Diplomayı veren okul diye bir sütun mevcut bu sütunu ben ekledim benim çalıştığım okul 2000 yılında açılmış ve 19 yılda 4-5 türde öğrenci mezun etmiş onun için Endüstri Meslek Lisesi şu anda ise Mesleki ve Teknik Anadolu T-Lisesi türünde devam ediyor. o sütun olmasa da olur. Not: Diploma kayıp belegesi istemeye Meslek Lisesi öğrencisi mezuniyetten 3 ay sonra okula gelir diplomamı bulamıyorum diye ayrıca belge almaya gelen kişi mezuniyet yılını, okul numarasını hiç bilmez bize sadece adını söyler. 6- Form üzerinde öyle çok detaylı bilgiye gerek yok . Ben belgemde sıra numarasına göre düşey ara ile öğrencyi buluyorum. ad soyad pek ayırt edici bir özellik değil belirli bir yıldan öncekilerin de TC Kimlik Numarsı yok. e-okul sisteminde diploma işleri ve diploma defteri bilgileri ekli belgede mevcut. belirili bir dönem alındığı için üç kişi . NOT makro şifreli olduğu için kod kısmını inceleyemedim

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Excele geçme ve vba açma şifrelerinin ikisi de " cems " ...

Excel Vers. ve Dili
31.10.2023
Teşekkür ediyorum

Excel Vers. ve Dili
31.10.2023
Mezuniyet Bilgileri Çerçevesindekilerin tamamı, Kayıt, Düzelt, Boşalt, Sil Butonları Gereksiz. Çünkü tüm bilgiler sadece e-okuldan alınan bilgiler olacak diğer ayrıntıları biraz uzun oldu ama açıklamamda belirtmiştim. Güncelleme makrosu benim paylaştığım belgede muygun üstadımız yazmıştı. veri sayfasında 1. satırda gizli satıradaki rakamlara göre veriyi alıyor ve tc kimlik numarasına göre alıyor. aynı tc kimlik mevcutsa pas geçiyor. muygun üstadın düzenlediği belgeyi de ekliyorum

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Formda bir loadpicture konusu var ama formda ve dosya sayfalarında bu yok .
Sayın Muygun 'un düzenlediği bir programda bazı şeyleri çıkarmak da benim açımdan kendisine saygısızlık olur.
Bunun dışında, istediğiniz doğru anlıyorsam sadece sayfayı print etmek, diğer işlevlerde sorun yok.
Eğer sadece istenen bu ise ;

Vba üzerinde Userform üstüne bir tuş ekleyerek çift tıkladıktan sonra

Kod:
Sub sayfabas()
Sheets("printedileceksayfaadı").Printout

end sub
Yazmanız yeterli . Veri indirildikten sonra kalan tek şey bu tuşa ( kodlarında sayfa adını belirterek ) basmak yeterli olabilir.
Aksi durumda aynı kodlarla zaten yapılmış bir dosyayı yine baştan yapmak olur.

Excel Vers. ve Dili
31.10.2023
muygun üstat beyin verdiği kodda pictur nesnesi o kod ile e-okuldan liste sayfasına yapıştırılan yeni kişileri veri sayfasına alacak. yok sadece benim userform uyarlama olduğu için o tür şeyler mevcut pul kolleksiyonu diye bir belgeden uyarlamıştım. sizin en son gönderdiğiniz kod sanırım işime yaramaz çünkü form üzerinde bulduğum kişi bilgilerini diploma ve mezuniyet belgesi üzerine getirmesi lazım ki print komutu işe yarasın muygun beyin yazdığı kod
Sub getirr()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("Yeni Sayfa")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("Ana Sayfa")
For i = 5 To s1.Range("b65536").End(xlUp).Row
sonsat = s2.Range("b65536").End(xlUp).Row + 1
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("b3:b" & sonsat), s1.Cells(i, s2.Cells(1, 2))) = 0 Then
sonsatir = s2.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
s2.Cells(sonsatir, 1) = sonsatir - 2
For k = 2 To 17
s2.Cells(sonsatir, k) = s1.Cells(i, s2.Cells(1, k))
Next k
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem TAMAM.", vbInformation
End Sub

Sub temizle()
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("Ana Sayfa")
s2.Range("a3:q65536").ClearContents
End Sub