• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dinamik yazdırma alanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safir33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

safir33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
Değerli arkadaşlar;
A sayfasındaki veriler formülle B sayfasına geliyor ve veriler değişken. İstediğim B sayfasında sadece verilerin olduğu dinamik yazdırma alanı elde etmek. Sitede araştırma yaptım ama bir türlü beceremedim. =DOLAYLI(“B1:”&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$F:$F);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$1:$1)+1)) formülünü uygulamaya çalıştım ama olmadı. Acemiyim ondan sanırım. Sorun formüller, B sayfasında formüller olmasa problem yok, yukarıdaki formülü çalışıyor. Formüllü boş hücreleri de yazdırma alanına dahil ediyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• ime.xlsx
    ime.xlsx
    656.6 KB · Görüntüleme: 16
"B" sayfasına yerleştireceğiniz bir butona aşağıdaki kodları bağlayıp deneyiniz:
Kod:
Sub YAZDIRMA_ALANI_belirle()
Dim ss As Long
With Sheets("B")
    .Activate
ss = Application.WorksheetFunction.Match("*", [C:C], -1)
    .PageSetup.PrintArea = "A1:G" & ss
End With
End Sub

Başaramadım hocam. Sanırım önce command buttona nasıl bağlanacağını öğrenmem gerek. Private Sub CommandButton2_Click()

End Sub

içine kodu yapıştırdım ama olmadı.

Hem de açıklama da var. Çok teşekkür ederim hocam, ellerinize sağlık.

hocam
Sub PAlan()
ActiveSheet.Names("Print_Area").RefersToR1C1 = "=Alan"
End Sub

Başka bir çalışma sayfasında uygulayamadım. Anlatıldığı gibi Ad Yöneticisine gerekli bilgileri girdim. Yazdırma_Alanı nı da =Alan ile eşitledim. Ad yöneticisine girdiğimde sayfayı doğru olarak seçiyor. Ancak bu makro çalışmıyor. 400 hatası veriyor. Nedeni çözemedim.
Yardımcı olurmusunuz.

Geri