• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dinamik tarih

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdgny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
iyi forumlar
benim siz değerli forumdaşlarıma bi sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim. ben şöyle bişey istiyorum
seçili sutundaki tarihler arasından, bu günün tarihinden 7 gün öncesinin tarihlerine sahip hücreleri bulsun ve yanındaki hücredeki veriyi, belirlediğim hücrelere sıralasın, gün değiştiğinde formül işlemeye devam etsin, tarih atınca sorgu sonucunu yine belirlediğim hücrelere yazsın. hatta gitsin bi de kola falan alsın :)
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Sayın abdgny,
Foruma hoşgeldiniz.
Sorunuz ve istediklerinizle ilgili, ÖRNEK bir EXCEL dosyanızı GOOGLE DRIVE,YANDEX DISK,DOSYA.TC, DOSYAUPLOAD.COM,WETRANSFER.COM gibi paylaşım sitelerinden birine yükleyerek, dosyanız üzerinde açıklamalar yaparsanız; cevap bulmanız daha kolay olacaktır.
İyi çalışmalar...

dosyayı yükledim

Bakıp yardımcı olursanız sevinirim. ne yapmak istediğim dosyanın içinde yazılı ben yinede burada tekrar paylaşıyorum.
"bu günden x gün öndeki tarihleri bulup solundaki hücredeki değeri sarı alanda sıralayacak bir formül arıyorum. B ve C sutununa veri girmeye devam edeceğim o yüzen formül üzerinde değişiklik yapmadan yeni verileri dikkate almalı."
şimdiden teşekkürler.

https://drive.google.com/file/d/1AqBljH5ymxzSfdkCo5O06GVo04y-AHfs/view?usp=sharing

"bu günden x gün öndeki tarih"
derken sanırım, güncel olarak dosya her zaman "BUGÜN" e göre çalışacaktır.
"öndeki" derken "önceki" olacak herhalde.
"x gün" değeri'ni nereye yazacaksınız.
Değişken olacaksa sayfada bir hücrede yazılmalı diye düşünülebilir.

Bunlara açıklık getirebilirseniz, formül veya "makro" ile çözüm bulunacaktır.

Linkteki dosyayı indirip deneyin.
Farklı bir isteğiniz olursa Forum'a bilgi veriniz.

Sorunuzu Makro bölümünde sorduğunuz için;
Ekli dosya MAKRO içeren bir çözümdür.
İndirip inceleyin, uygunsa kullanın, başka bir çözüm arıyorsanız, lütfen forumda paylaşın.
http://www.dosya.tc/server13/40fdas/excell_soru.rar.html

Geri