• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dinamik Tablo İçinde Veri Çekme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sally80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL
Merhaba;

Ekteki tabloda yer alan HAM sayfasına her gün kargolar işleniyor. Her hafta haftalık olarak bu verilerin Giden Kargo sayfasında sıralanmasını istiyorum. Şu anda Giden Kargo sayfasındaki S4 hücresindeki seçimime bakarak bu sıralmayı yapıyor; ancak S4 teki hafta sayısını 41 yaptığımda HAM sayfasındaki 41. haftaya ait olan verileri çekmiyor. Önce 40. haftayı alıyor (boş olarak sıralıyor) daa sonra altına 41. haftayı sıralıyor. Sanırım kaydırma işlemi yapmalıym; ancak yapamadım. Yapmak istediğim Giden Kargo S4 teki hafta seçimine göre HAM sayfasındaki verileri Giden Kargo sayfasında düzenli şekilde sıralamak. Teşekürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Örneklerinizde sayfa koruma şifrelerini belirtin yada şifreyi kaldırın.

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Formüledeki fonksiyonlara da ayrıca çalışacağım.

Dinamik tablo veri çekme (çoklu kriter)

Merhaba ;
Çok oluyorum belki ama ekteki tablo için de yardımınızı rica edeceğim. Aslında bu şekilde hazır almak istemiyorum; ancak daha önceki çalışmanızda yer alan fonksiyonalrın mantığını çözemedim henüz. Burada istenen de aynı şey ancak birden fazla şart var yerine gelmesi gereken.
Bayilerimizin bize gödnerdiği bir haftalık rapor var. Fakat bir türlü düzgün yapmalarını sağlayamadık. Bu nedenle "Teklif Listesi" diye bir sayfaya tekliflerini girmelerini isteyeceğiz. Bu sayfadan "Bayi" sayfasına raporu biz çekeceğiz. Yalnız burada birden fazla şarta göre raporlama yapmamız gerekecek. Aslında sizi çok zahmete sokmayaksa formüllerde birazcık açıklama eklerseniz müteşekkir kalırım. Yapmak istediğim; teklifler Teklif Listesi sayfasıan girildikten sonra "Bayi" sayfasında;

1. ÖN ÖDEMESİ GELEN SİPARİŞ:
K/İ/S hafta= 31, DURUM=SATIŞ olan teklifleri

2. KAYIP SATIŞLAR
K/İ/S Hafta= 31, DURUM=KAYIP olan teklifleri

3. ZİYARET
Hafta =31, DURUM = ZİYARET olan teklifleri

4. TARAMA
HAFTA= 31 ; DURUM= TARAMA teklifleri

5. AÇIK TEKLİFLER
HAFTA=31, NASIL GELDİ=BAYİ, DURUM=AÇIK TEKLİF teklifleri

MİF MÜŞTERİLERİ
HAFTA=31, NASIL GELDİ=MİF; DURUMU=AÇIK TEKLİF olan teklifleri sıralasın.

"Bayi" sayfası E3 hücresinde yapılan seçime göre güncelleme yapsın.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.

Not: Formüllerle ilgili isteğinize gelince;
Bu site örnekler ve görsel anlatımlarla gerçek bir Akademi. Bundan olabildiğince faydalanın.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür

Tekrar teşekkür ederim. Tam olarak mükemmel. NOT kısmı boş bırakılmışsa sıfır yerinde boş kalmasını sağlamak için formülü aşağıdaki gibi değiştirdim. Şu anda bir problem görünmüyor. Doğru mu acaba?

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('Teklif Listesi'!$A:$S;KAÇINCI($A24&$E$3&"_"&EĞERSAY($A$9:$A24;$A24);'Teklif Listesi'!$S:$S;"");KAÇINCI(F$23;'Teklif Listesi'!$A$1:$S$1;"")));"";İNDİS('Teklif Listesi'!$A:$S;KAÇINCI($A24&$E$3&"_"&EĞERSAY($A$9:$A24;$A24);'Teklif Listesi'!$S:$S;"");KAÇINCI(F$23;'Teklif Listesi'!$A$1:$S$1;"")))

Ek olarak özellikle INDIS fonksiyonu için mutlaka A sütunundaki uygulamayı yapmak mı gerekiyor? Diğer dosyada da bu şekilde çalıştığınızı gördüm.

Merhaba;
"İstenilen sonucu alıyorsanız yapılan herşey doğrudur." mantğı her zaman geçerlidir.
"sıfır yazdırmama" ile ilgili araştırma yaparsanız koşullu biçimlendirme ile ilgili birçok değişik çözüm yöntemi bulabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Teşekkürler

Yordum sizi tekrar teşekkürler. İlgili fonksiyonlara çalışacağım.İyi günler.

Hata

Tekrar merhaba;

Bir yerde kriterler konusunda hata yapmışım. Asıl düzenleme aşağıdaki şekilde olacaktı. Düşeyara ile yapmaya çalıştım ancak yine aynı sorunu yaşadım. İlk hücreden başlayarak aşağıya doğru kriterlere göre sıralama yaptığım için kriterlere uymayanlar için hücreleri boş gösteriyor. Sanırım İNDİS ve KAÇINCI fonksiyonları çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yine aynı dosya üzerinde;

5. AÇIK TEKLİFLER
NASIL GELDİ=BAYİ, DURUM=AÇIK TEKLİF teklifleri

MİF MÜŞTERİLERİ
NASIL GELDİ=MİF; DURUMU=AÇIK TEKLİF olan teklifleri sıralasın.

Yani durumları değişene kadar açık teklifler listede kalmalı.

Teklif sayfasındaki eğer kriterini bayi ve açık teklifse seçilen haftadır şeklinde değiştirerek çözdüm. Gerçekten ilham için teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba;
Çözüm bulmanıza sevindim.
Ayrıca EĞER , İNDİS ve KAÇINCI (bence) işlevlerin veziridir. Referans olacak bir satır yada sütun kullandığınız sürece KAYDIR,YATAYARA,DÜŞEYARA işlevlerini unutursunuz.
İyi çalışmalar.

Veri Doğrulama

Merhaba;

Aynı dosyanın Teklif Listesi sayfasında Durum: Kayıp veya Satış ise K sütun boş geçilmesin istiyorum. K2:K100 aralığını seçip, Veri doğrulama/Özel bölümüne aşağıda yazan formülü yazıyorum ancak çalışmıyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba?

=EĞER(VE($J2="KAYIP";$K2="");0;1)
Sürekli hata veriyor.

Merhaba;
Tam anladım mı bilmiyorum ama istediğiniz bir hücre değerine göre diğer hücrenin korunması ise eki inceleyin.
Not: kopyala yapıştır ile veri taşırsanız bu işlem sonuç vermez.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

J hücresinin durumuna göre (satış veya kayıpsa) K hücresine haftayı girmeden, K hücresini boş bırakarak geçemesin istiyorum. Formülü aşağıdaki gibi değiştirdim ama çalışmadı.

=EĞER(YADA(J2="SATIŞ";J2="KAYIP");1;0)

Kopyala yapıştır yapmadım elle giriş yaptım.

Merhaba;
12 nolu mesaj eki zaten bunu yapıyor!
12 nolu mesaj ekini indirin. K sütununda koyu mavi alana veri girmeye çalışın.
K sütunundaki renkli hücrelerde veri>doğrulama sekmesinden açılan pencerede uygulanan formülü görebilirsiniz. (bu işlemi yapan formülü biçim>koşullu biçimlendirme'de değil, veri>doğrulama'da görebilirsiniz)
İyi çalışmalar.

Merhaba;
12 nolu mesaj eki zaten bunu yapıyor!
12 nolu mesaj ekini indirin. K sütununda koyu mavi alana veri girmeye çalışın.
K sütunundaki renkli hücrelerde veri>doğrulama sekmesinden açılan pencerede uygulanan formülü görebilirsiniz. (bu işlemi yapan formülü biçim>koşullu biçimlendirme'de değil, veri>doğrulama'da görebilirsiniz)
İyi çalışmalar.

Merhaba;

Ben tamtersini yapmasını istiyorum. J2 Kayıp veya satış olarak işaretlenirse K2 ye mutlaka hafta sayısını girmeli şeklinde

Geri