DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
1. listboxda çerçeve içine aldığım hücrelerdeki ilk hücreler yazacak. ikincide ise 1. listboxda seçtiğimin karşılığı gelecekTam olarak ne yapmak istediğinizi burada söylerseniz , video izlerken bulmaya çalışmakla zaman kaybetmeden çözülmüş olabilirdi .
Public dic As Object
Private Sub ListBox1_Click()
If dic Is Nothing Then Call yenile
ListBox2.List = Split(Mid(dic(ListBox1.Text), 2), "|")
End Sub
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Call yenile
End Sub
Sub Worksheet_Activate()
Set dic = CreateObject("Scripting.Dictionary")
Call yenile
End Sub
Sub yenile()
If dic Is Nothing Then Set dic = CreateObject("Scripting.Dictionary")
dic.RemoveAll
For i = 1 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
ky = Cells(i, 1).Value
dic.Item(ky) = dic.Item(ky) & "|" & Cells(i, 2).Value
Next i
ListBox1.List = dic.keys
End Sub
burda bug veriyor hocam ListBox1.List = dic.keysSayfa üzerinde birbirine bağlı listboxlar.
İlgili sayfanın kodları;
Kod:Public dic As Object Private Sub ListBox1_Click() If dic Is Nothing Then Call yenile ListBox2.List = Split(Mid(dic(ListBox1.Text), 2), "|") End Sub Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean) Call yenile End Sub Sub Worksheet_Activate() Set dic = CreateObject("Scripting.Dictionary") Call yenile End Sub Sub yenile() If dic Is Nothing Then Set dic = CreateObject("Scripting.Dictionary") dic.RemoveAll For i = 1 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row ky = Cells(i, 1).Value dic.Item(ky) = dic.Item(ky) & "|" & Cells(i, 2).Value Next i ListBox1.List = dic.keys End Sub
oraları temizledim ama bu seferde düzgün çalışmıyor, hem listede 1 tane boşluk var hemde tıklandığında geçiş yapmıyor
çok özür dilerim ben o linki görmedim, çok güzel çalışıyor yaptığınız, zaten oldu dediğim olmamışmış kapatıp açınca sapıttıLinkteki dosyayı indirdiniz mi? Veriler A1:B1 den başlayacak, kodlar o şekilde yazıldı.