• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dinamik formül hakkında (eğer-ara) hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
türkçe
Merhaba arkadaşlar ,
Ekteki raporda ARA fonksiyonu kullanarak dinamik bir formül yazmak istiyorum
Raporda KIYAS 1-2 sayfalarında E ve H sütünlarına göre ilgili fiyatı çalışma kitabında belirttiğim hücreye okutturmam gerekiyor.( 1 Öçüt E sütunu Tarih - 2 Ölçüt RType) Çalışma sayfasında fiyatlar bölümünde ilgili değerleri " FİYATLAR" sayfasına tanımladım,
Yardımcı olabilirseniz sevinirim?

Ekli dosyalar

Merhaba.

Olması gereken sonuçlardan birkaçını nasıl bulduğunuzu açıklamanızda yarar var sanırım.
.

Eğer ve ara dinamik formül hakkında

Merhaba,

Daha detaylı ve açıklamalı olarak excel dosyayı mail atıyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer Bey Merhaba,
Detaylı olarak açıklamaları yazdım , Bilginiz olsun.

Merhaba.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
NOT: Belgenizde bazı tarih aralığı ve oda tipi için FİYATLAR sayfasında veri yok,
bazıları için ise 1'den fazla sonuç var.

Belki de FİYATLAR sayfası N sütunundaki SNG, DBL gibi ilave bir kriter daha uygulamak gerekiyordur.
Bunu tabi ki ben bilemem, o sizin işiniz.
.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR](E4="";F4="";H4="");"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((E4>=FİYATLAR!$K$6:$K$53)*(F4<=FİYATLAR!$L$6:$L$53)*(H4=FİYATLAR!$M$6:$M$53))=0;"VERİ YOK";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((E4>=FİYATLAR!$K$6:$K$53)*(F4<=FİYATLAR!$L$6:$L$53)*(H4=FİYATLAR!$M$6:$M$53))>1;"1'DEN FAZLA SONUÇ";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](FİYATLAR!$P$1;[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((E4>=FİYATLAR!$K$6:$K$53)*(F4<=FİYATLAR!$L$6:$L$53)*(H4=FİYATLAR!$M$6:$M$53)*([COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](FİYATLAR!$M$6:$M$53)))-1;0))))

Geri