• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dikey Listeyi Farklı Sayfaya Benzersiz Yatay Listeleme

Excel Vers. ve Dili
TR, Office 2010
Formülle yapabilirim ancak sonraki işlemlerimde sıkıntı yaratacak. "Sınıfları Getir" tıklandığında "Sınıf_Para/B2"den başlayarak sağa doğru; "Liste" sayfası "D" sütunundaki sınıf/şube adlarını benzersiz listeleme yapmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Her zaman yardımıma koşan üstadlara da teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki kodu boş bir modüle veya Sınıf_Para sayfasının kod bölümüne yapıştırın.
Sonra sayfadaki düğmeye fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin ve açılan ekranda SINIF_LİSTELE_BRN'yi seçip işlemi onaylayıdıktan sonra düğmeye tıklayın.
(0 değerleri dikkate alınmaz)
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sub SINIF_LİSTELE_BRN()
Set l = Sheets("Liste"): Set sp = Sheets("Sınıf_Para")
sp.Range("7:7").ClearContents
    For brn = 5 To l.[D65536].End(3).Row
        If [COLOR="Blue"]l.Cells(brn, "D") <> 0 And[/COLOR] WorksheetFunction.CountIf(sp.Range("7:7"), l.Cells(brn, "D")) = 0 _
            Then sp.Cells(7, sp.Cells(7, 256).End(1).Column + 1) = l.Cells(brn, "D")
    Next
MsgBox "Listeleme Tamamlandı.", vbInformation, "beyinmuhendisi"
End Sub[/FONT]

Son düzenleme:
alternatif.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub siniflar59()
Dim sonsat As Long, sut As Integer, i As Long
sut = 2
Rows("7:7").ClearContents
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
For i = 8 To sonsat
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("A8:A" & i), Cells(i, "A").Value) = 1 Then
        Cells(7, sut).Value = Cells(i, "A").Value: sut = sut + 1
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

alternatif.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub siniflar59()
..................
End Sub
Merhabalar Sayın Orion1.

Benden daha tecrübelisiniz, bilgi edinmek amacıyla size bir şey sormak istiyorum;
bu konuya benim gönderdiğim kod ile sizin gönderdiğiniz kod ayrı ayrı çalıştırıldığında oluşan bariz zaman farkının sebebi ne olabilir acaba?

NOT: Bu arada 0 değerlerini fark ettiğimde gönderdiğim kod'da mavi kısmı ekledim, sanırım siz de benim gibi fark etmediniz.
.

Merhabalar Sayın Orion1.

Benden daha tecrübelisiniz, bilgi edinmek amacıyla size bir şey sormak istiyorum;
bu konuya benim gönderdiğim kod ile sizin gönderdiğiniz kod ayrı ayrı çalıştırıldığında oluşan bariz zaman farkının sebebi ne olabilir acaba?

NOT: Bu arada 0 değerlerini fark ettiğimde gönderdiğim kod'da mavi kısmı ekledim, sanırım siz de benim gibi fark etmediniz.
.
Siz döngüye liste sayfasındaki D sütununda girmişsiniz:Orada 2000 veri var.Ben ise sınıfpara sayfasında a sütunundaki sınıf listesinden girmişim.Oradadad 5000 kayıt var.Onun için sizin döngünüz daha kısa sürüyor.

İki kod da çalışıyor. Elinize, gönlünüze sağlık!

Sayın Ömer BARAN "hız" göbek adınız sanırım :) Teşekkür ederim!

Sayın Orion1 Teşekkür ederim!

Tamam anladım.
Ben, konu sahibi Liste sayfası D sütununa atıf yaparak listeleme istediği için oradan hareket etmiştim.
Sağlıcakla Sayın GİZLEN.
(Takma isimle hitap etmeyi pek hazzetmiyorum ve cevaplarınızın altındaki e-posta adresindeki adınızı da atlamışım)
.

Son düzenleme:
Geri