• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer sayfayı ön izleme yapmak hakkında bir soru.

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhaba kolay gelsin, herkese hayırlı Ramazanlar.

Sorum ile ilgili araştırma yaptığımda http://www.excel.web.tr/f48/sayfa-nizle-t110679.html konusunda benzer birşey buldum. Ancak bunu kendi çalışma kitabıma uygulayamadım.

Sorunum şu şekilde. "giris" ve "bilanco" adında ("bilanco" sayfası gizli durumda) iki adet çalışma sayfası olan bir çalışma kitabım var. Örnek dosyadan da göreceğiniz üzere, "giris" sayfasında üst kısımda ön izleme / sayfayı yazdır / bilançoyu yazdır şeklinde 3 adet buton var. . Önizleme butonu "giris" sayfasının ön izlemesini yapıyor, "sayfayı yazdır" butonu "giris" sayfasını yazdırıyor, "bilanço yazdır" butonu ise görünmeyen "bilanco" sayfasını yazdırıyor.

Ben şunu yapmak istiyordum, "giris" sayfasının üst kısmında, mesela "önizleme" butonunun olduğu yerde "önizle ve yazdır" diye tek bir buton koymak; ona tıklandığında ise yukarıda linkini verdiğim örnekteki gibi liste açılmasını, listede "giriş" ve "bilanço" adında iki sayfanın görünmesini, altta da önizle ve yazdır butonlarının ayrı ayrı olmasını istemiştim.

Biryerlerde hata yapıyorum, ama nerede bilmiyorum. Dünden bu yana deniyorum olmadı. Bu yüzden sizlere sormaya karar verdim; bir yandan da cevap gelene kadar denemeyi sürdürüyorum, belki bu arada kendim yapabilirim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Eğer verdiğiniz linkteki uygulamayı aynen dosyanıza aktarmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

İki dosyayı açın.
Kod editörünü açın.
Sol tarafta iki dosyanın vba bölümünü göreceksiniz.
Linkteki dosyadaki userformun adını değiştirdikten sonra (UserForm2 gibi) mouse ile tutup kendi dosyanızın adının üzerine doğru sürükleyin. Bu işlemi vba bölümünde yapın.

Son olarak sayfanızdaki önizleme butonuna formu açan bir makro yazın.

Bu aşamadan sonra butona tıkladığınızda form açılacaktır. Seçimlerinizi form üzerinden dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Olmadı Korhan Bey :) , bir insan bu kadar mı beceriksiz olur; ama hakikatten yapamadım. Önce UserForm1 ismini değiştiremedim, sonra bir şekilde hallettim. Butona basınca listbox geliyor, ama sayfalar alt alta değil yanyana geliyor. Yazdırma butonu her iki sayfa için de çalışıyor, ama ön izleme butonu sadece giriş sayfası için çalışıyor.

Her neyse ben bunu çözücem, bu kod ile ilgili başka birşey istemiyorum. Öğrenmem lazım. Ancak bu süre içinde başka bir yardıma ihtiyacım var. Eklemiş olduğum dosyada "önizleme" butonunda

Kod:
Sub onizleme()
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$3:$D$301"
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
End Sub

makrosu var. Bu da o aktif olan sayfayı, yani "giris" sayfasının ön izlemesini veriyor. Ben bu butona basınca "giris" değil "bilanco" sayfasının ön izlemesinin görünmesini istiyorum.

Forumda ön izleme ile ilgili birçok konuyu okudum, bazı konularda çok da faydası dokundu; ancak makrolar konusunda çok fazla bilgim olmadığı için yukarıda istediğim gibi birşey yazamadım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

ListView nesnesinde sorun yaşarsanız ListBox ile düzenleme yapabiliriz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ben sorun yaşayabilecek üyelerimiz için ListBox nesnesi ile yaptığım uygulamayıda ekliyorum. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey merhaba, kusura bakmayın sizi tekrar rahatsız ediyorum. ÖRNEK isimli dosyanızdaki ön izleme/yazdır ile ilgili makro bir üstteki mesajımda da belirttiğim üzere tam olarak istediğim gibi. Bunu için tekrar teşekkür ederim. Ancak dosyaya veri girişi yaptığımda şöyle bir sorunla karşılaştım. Mesela bir alt hesaba (diyelim KASA hesabı) giriş yaptığım zaman bundan etkilenmesi gereken üst hesaplarda (KASA üst hesapları olan DÖNEN DEĞERLER ve AKTİF hesaplarında) herhangi bir değişiklik olmuyor. Formüllerde herhangi bir hata bulamadım; ancak bendeki mevcut eski dosyaya veri girişi yapınca herhangi bir sorunla karşılaşmazken ÖRNEK adlı dosyaya giriş yapınca veri girişlerinde sorun çıkıyor (aslında veri girişinden ziyade ondan etkilenen formüllü hücrelerde gerekli artış ve azalışlar olmuyor). Dolayısıyla BİLANÇO sayfasına da veri aktarılmıyor. Sadece formüllü hücrelere tıklayıp ENTER tuşuna basınca girilen veri orada da görünüyor, aksi durumda görünmüyor. Ayrıca SİL butonuna basınca da veri girişi yapılan yerler sıfırlanırken formüllü hücrelerde değişiklik olmuyor. Formüllü hücrelerden silmek için yine o hücreye girip ENTER tuşuna basmak gerekiyor.

Bunun neden kaynaklanıyor olabileceği ile ilgili bir fikriniz var mı onu sormak istemiştim. Tekrar iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben dosyanızda form dışında bi değişiklik yapmadım. Hesaplama yöntemi manuele dönmüş olabilir. Bunu kontrol edin.

Merhaba,

Ben dosyanızda form dışında bi değişiklik yapmadım. Hesaplama yöntemi manuele dönmüş olabilir. Bunu kontrol edin.

Haklısınız, insan bazen bu kadar basit bir şeyi bile düşünemiyor. Bu yüzden sormuştum neden olabilir diye. Form dışında bir değişiklik yapmadığınızı biliyorum çünkü zaten yok :) sadece formülleri otomatik hesaplamıyordu, dediğim gibi entere basınca veya F9'a basınca yapıyordu (ki bu aslında cevaptı da, F9 tuşu bile bana bir ipucu vermedi)

Tekrar teşekkür ederim.

Geri