• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer Sayfaya Veri Taşıma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Herkese Merhaba Excel konusunda acemiyim elimden geldiği kadar formunuza girip öğrenmeye çalışıyorum, günlerdir bir sorunum var ve çözemedim,bende foruma üye olup uzman arkadaşlara sormak istiyorum müsadenizle,Ek'te dosyada 2 sayfam var "data ve teklif" data sayfasında ki firma ismine çift tıkladığımda firma bilgilerini teklif sayfasında ki belirttiğim hücrelere gelmesini istiyorum,çok zor bişeymidir ben çözemedim bir türlü çıkış yoluda bulamadım

Ekli dosyalar

Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Aşağıdaki kodu data sayfasının kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then  Exit Sub
Sheets("TEKLİF ").[D6].Value = Target.Value
Sheets("TEKLİF ").[D7].Value = Target.Offset(0, 1)
Sheets("TEKLİF ").[D8].Value = Target.Offset(0, 2)
Sheets("TEKLİF ").[D9].Value = Target.Offset(0, 3)
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba
Data Sayfanın kod bölümüne bu kodu kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim S1 As Worksheet
Set S1 = Sheets("TEKLİF ")
Application.EnableEvents = False
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then _
Application.EnableEvents = True: Exit Sub
S1.Range("D6") = Target
S1.Range("D7") = Cells(Target.Row, "C")
S1.Range("D9") = Cells(Target.Row, "D")
S1.Range("E9") = "Fax " & Cells(Target.Row, "E")
Application.EnableEvents = True
End Sub
Not siz çift tıklama dediğiniz için kod yazıldı.
Dosyanızı kaydederken makro içerebilen dosya şeklinde kayıt yapınız.

Çok teşekkür ederim Dede ve Asil Kral istediğim tam buydu ellerinize bilginize sağlık,bir sorum daha olacak müsadenizle ; data sayfasında ki firma isimlerine çift tıkladığımda o hücrenin açılmasını istemiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba ?

Çok teşekkür ederim Dede ve Asil Kral istediğim tam buydu ellerinize bilginize sağlık,bir sorum daha olacak müsadenizle ; data sayfasında ki firma isimlerine çift tıkladığımda o hücrenin açılmasını istemiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba ?

Merhaba
Bu excelin bir özelliği bu şekilde algılıyor ( benim bildiğim )
Bunun yerine ilk tıkladığınız veri geçse daha iyi olmaz mı_?
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim S1 As Worksheet
Set S1 = Sheets("TEKLİF ")
Application.EnableEvents = False
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then _
Application.EnableEvents = True: Exit Sub
S1.Range("D6") = Target
S1.Range("D7") = Cells(Target.Row, "C")
S1.Range("D9") = Cells(Target.Row, "D")
S1.Range("E9") = "Fax " & Cells(Target.Row, "E")
Application.EnableEvents = True
End Sub
Kodu bununla değiştirip deneyin.

Son verdiğiniz kod ile fark eden bir şey olmadı lakin bu kadarı işime yarıyor,gerisini ben hallederim sanırım hem yeni birşeyler öğrenmiş olurum size tekrar çok teşekkür ederim,iyi günler dilerim kolay gelsin

Son verdiğiniz kod ile fark eden bir şey olmadı lakin bu kadarı işime yarıyor,gerisini ben hallederim sanırım hem yeni birşeyler öğrenmiş olurum size tekrar çok teşekkür ederim,iyi günler dilerim kolay gelsin

Nasıl yani farkeden bir şey yok onu anlamadım. Siz çift tıklamayacaksınız. Sedece seçeceksiniz oda verileri aktaracak.
Kolay Gelsin.

Nasıl yani farkeden bir şey yok onu anlamadım. Siz çift tıklamayacaksınız. Sedece seçeceksiniz oda verileri aktaracak.
Kolay Gelsin.
Son verdiğiniz kod ile;
Seçiyorum ama verileri aktarmıyor ancak çift tıkladığımda verileri aktarıyor,benim yapmak istediğim çift tıklayınca imlec hücrenin içine girmesin, akabinde yapılacak işlemi serileştirmek için.çift tıklayıp imleç hücrenin içine girince çukura düşmüş gibi oluyor insan :)

Son verdiğiniz kod ile;
Seçiyorum ama verileri aktarmıyor ancak çift tıkladığımda verileri aktarıyor,benim yapmak istediğim çift tıklayınca imlec hücrenin içine girmesin, akabinde yapılacak işlemi serileştirmek için.çift tıklayıp imleç hücrenin içine girince çukura düşmüş gibi oluyor insan :)

5. Nolu mesajdaki kodu denediniz mi_?
O ilk seçimde işlem yapıyor.

5. Nolu mesajdaki kodu denediniz mi_?
O ilk seçimde işlem yapıyor.

Ben 5 no lu mesajınızda ki kodu yapıştırdığımı sanıyordum ama öyle değilmiş,evet dediğiniz gibi oldu sadece seçmek yetiyor şimdi sizi de uğraştırdım hakkınızı helal edin son bir sorum olacak,sayfalar arasında dolaşmak için "köprü ekle" seçeneğini kullansam mı ? sağlıklı olur mu yani uzun vadede,yoksa bir command button ekleyip makro ile mi yapsam bu işleri ?

Ben 5 no lu mesajınızda ki kodu yapıştırdığımı sanıyordum ama öyle değilmiş,evet dediğiniz gibi oldu sadece seçmek yetiyor şimdi sizi de uğraştırdım hakkınızı helal edin son bir sorum olacak,sayfalar arasında dolaşmak için "köprü ekle" seçeneğini kullansam mı ? sağlıklı olur mu yani uzun vadede,yoksa bir command button ekleyip makro ile mi yapsam bu işleri ?

Çok sayfa olacaksa ikiside işe yaramaz ( kendi düşüncemdir. )
Bunun yerine bir ana sayfa yaparsınız. Her sayfaya ana sayfaya gitmek için bir kod yazarsın. Ana sayfada ise seçim yaparak sayfalara gidersin. Bu bence daha hızlı bir şekilde çalışır. Benim Fikrim bu.
Not : Bu mod module'de olur her sayfada çalışır.

Sayfalar arası veri taşıma

Merhaba Arkadaşlar;

Geçen gün aynı dosyada anı soruyu sormuştum ve Asi_kral üstad sağolsun yardımcı olup sorunu çözmüştü,bu sefer de benzer bir sorunum var ve çözemedim,ekli dosyamda da belirttiğim gibi "ürün sayfasından herhengi bir ürüne tıkladığımda o ürüne ait bilgileri teklif sayfamda ki ilgili hücrelere getirsin istiyorum,yarımcı olursanız çok mutlu olucam,şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

İyi Akşamlar arkadaşlar,sorumu güncellemek istiyorum müsadenizle hepinize iyi çalışmalar dilerim

taksit tarihi Geçmiş ise uyarı versin

Arkadaşlar herkese iyi günler ekteki dosyamda G hücresinde taksit tarihi var
benım istediğim Taksit tarihi gelmiş ise K sutununda 'taksit tarihi geçmiş yazsın ve beni uyarsın istiyorum.Bilgisayarın tarihini baz alsın
yardimlarınız için tşkler......

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayın petrus164
Aşağıdaki kodu Soguk_Su_Sayaci sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kodlar Soguk_Su_Sayaci sayfasının A sütununa tıklama ile tetiklenir.

Kod:
    If Intersect(Target, Range("A4:A" & Range("A" & Rows.Count).End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
    Set S1 = Sheets("Soguk_Su_Sayaci")
    Set s2 = Sheets("TEKLİF ")
    ss = s2.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row + 1
    If ss = 12 Then ss = 13
    s2.Cells(ss, 2).Value = ss - 12
    s2.Range("C" & ss & ":F" & ss).Value = S1.Range("A" & Target.Row & ":D" & Target.Row).Value
    s2.Range("H" & ss).Value = S1.Range("E" & Target.Row).Value
End Sub

Sayın servetmardin,
Farklı bir konu için yeni bir başlık açarak sorunuzu orada sormanız gerekirdi.
Sorunuza bu başlık altında yanıt alabileceğinizi düşünmüyorum.
Yanıt veren olursa da Forum Kurallarını ihlal etmiş olur.
Hoşçakalın.

Merhaba,
Sayın petrus164
Aşağıdaki kodu Soguk_Su_Sayaci sayfanızın kod bölümüne yapıştırarak dener misiniz?
Kodlar Soguk_Su_Sayaci sayfasının A sütununa tıklama ile tetiklenir.

Kod:
    If Intersect(Target, Range("A4:A" & Range("A" & Rows.Count).End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
    Set S1 = Sheets("Soguk_Su_Sayaci")
    Set s2 = Sheets("TEKLİF ")
    ss = s2.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row + 1
    If ss = 12 Then ss = 13
    s2.Cells(ss, 2).Value = ss - 12
    s2.Range("C" & ss & ":F" & ss).Value = S1.Range("A" & Target.Row & ":D" & Target.Row).Value
    s2.Range("H" & ss).Value = S1.Range("E" & Target.Row).Value
End Sub

Sayın servetmardin,
Farklı bir konu için yeni bir başlık açarak sorunuzu orada sormanız gerekirdi.
Sorunuza bu başlık altında yanıt alabileceğinizi düşünmüyorum.
Yanıt veren olursa da Forum Kurallarını ihlal etmiş olur.
Hoşçakalın.

Sayın DeDe emekleriniz için çok teşekkür ederim,bu işlemi bir çok sayfada yaptırıcam kodlarla değişiklik yaparak,çok dikkat etmem gereken bir yer var mı acaba ?

Sayın DeDe emekleriniz için çok teşekkür ederim,bu işlemi bir çok sayfada yaptırıcam kodlarla değişiklik yaparak,çok dikkat etmem gereken bir yer var mı acaba ?

Merhaba,
Sayfa yapınız aynı ise sayfa adını değiştirmek dışında başka bir değişiklik gerektirmeyecektir.

Geri