• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer sayfaya köprü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erar66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
w.ms.excel 2010
Herkese katkılarından ve paylaşımlarından dolayı öncelikle teşekkür ederim.

Ben 1.sayfada belirli bir hücreye (ör:a11) girilen değere göre 2.sayfada yer alan tablodaki değişkenlerden çekilen değerler 1.sayfada ilgili hücrelerde görünmekte. Bu görüntülenen değişkenlerden her hangi birinin üzerine tıkladığımda 2. sayfadaki bu değişken hangi hücrede ise ben o hücreye gitmek istiyorum. Bu nasıl mümkün olabilir?

Sorunun excel hali: https://goo.gl/0DU7hn

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Başlıklarınızı aşağıdaki örnekteki gibi düzenlerseniz başlığa tıklayınca istediğiniz veri alınan hücreye gidebilirsiniz. Örneğin değişken 2 isimli başlığı aşağıdaki formülle değiştiriniz.
Kod:
=KÖPRÜ("["&YERİNEKOY(HÜCRE("DOSYAADI";Sayfa2!A1)&"!"&ADRES(KAÇINCI($D$5;Sayfa2!B:B;0);[COLOR="Red"]3[/COLOR]);"[";"");"[COLOR="red"]Değişken 2[/COLOR]")
Formüldeki 3 diğer sayfadaki 3. sütundaki veriyi çektiğinizi gösteriyor. O sayıyı değiştirerek diğerlerini de siz oluşturabilirsiniz.

Düzeltme: Şu şekilde hücreye tıklayarak da gidebilirsiniz (D10 hücresi için):
Kod:
=KÖPRÜ("["&YERİNEKOY(HÜCRE("DOSYAADI";Sayfa2!A1)&"!"&ADRES(KAÇINCI($D$5;Sayfa2!B:B;0);3);"[";"");[COLOR="Red"]DÜŞEYARA(D5;Sayfa2!B2:G59;2;0)[/COLOR])

Son düzenleme:
Başlıklarınızı aşağıdaki örnekteki gibi düzenlerseniz başlığa tıklayınca istediğiniz veri alınan hücreye gidebilirsiniz. Örneğin değişken 2 isimli başlığı aşağıdaki formülle değiştiriniz.
Kod:
=KÖPRÜ("["&YERİNEKOY(HÜCRE("DOSYAADI";Sayfa2!A1)&"!"&ADRES(KAÇINCI($D$5;Sayfa2!B:B;0);[COLOR="Red"]3[/COLOR]);"[";"");"[COLOR="red"]Değişken 2[/COLOR]")
Formüldeki 3 diğer sayfadaki 3. sütundaki veriyi çektiğinizi gösteriyor. O sayıyı değiştirerek diğerlerini de siz oluşturabilirsiniz.

Düzeltme: Şu şekilde hücreye tıklayarak da gidebilirsiniz (D10 hücresi için):
Kod:
=KÖPRÜ("["&YERİNEKOY(HÜCRE("DOSYAADI";Sayfa2!A1)&"!"&ADRES(KAÇINCI($D$5;Sayfa2!B:B;0);3);"[";"");[COLOR="Red"]DÜŞEYARA(D5;Sayfa2!B2:G59;2;0)[/COLOR])
Cevabınız için teşekkür ederim.

Sizin gönderdiğiniz formülden yola çıkarak bende değişkenin adı görüntülenecek şekilde köprü oluşturdum.
Kod:
=KÖPRÜ("["&YERİNEKOY(HÜCRE("DOSYAADI";Sayfa2!$A$2)&"!"&ADRES(KAÇINCI($D$5;Sayfa2!A:A;0);2);"[";"");EĞER(T50=1;DÜŞEYARA($D$5;Sayfa2!A:BJ;2;YANLIŞ);""))

Son düzenleme:
Geri