• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer sayfaya bilgi aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Yapmak istediğim şey nöbet listesi 2 dosyasındaki bilgiler nöbet listesi 1 tras ver yapmak. Burada örnek olarak özcan E hücresi 24 yazan yerler diğer sayfaya isim olarak özcan yazacak . Gün ve tarihler aynı olacak tabi. Sadece 24 ler diğerleri değil . Ay içerisinde yaptığım değişiklikler değişecek. Örnek dosyayı ekledim

Ekli dosyalar

Yapmak istediğim şey nöbet listesi 2 dosyasındaki bilgiler nöbet listesi 1 tras ver yapmak. Burada örnek olarak özcan E hücresi 24 yazan yerler diğer sayfaya isim olarak özcan yazacak . Gün ve tarihler aynı olacak tabi. Sadece 24 ler diğerleri değil . Ay içerisinde yaptığım değişiklikler değişecek. Örnek dosyayı ekledim
arkadaşlar konum günceldir. Yardım rica ediyorum

Özcan bey 2006'dan beri üyesiniz, eklediğiniz dosyada 2 sayfa var, dosyalar arası veri aktarmayı nereden çıkardıınız?, başlıkta hatalı, açıklamalarda yetersiz, soruyu anlamak için çaba sarfediyoruz. Ne kadar net ve metotlu soru sorarsanız o kadar erken ve doğru yanıtlar alırsınız.

Özcan bey 2006'dan beri üyesiniz, eklediğiniz dosyada 2 sayfa var, dosyalar arası veri aktarmayı nereden çıkardıınız?, başlıkta hatalı, açıklamalarda yetersiz, soruyu anlamak için çaba sarfediyoruz. Ne kadar net ve metotlu soru sorarsanız o kadar erken ve doğru yanıtlar alırsınız.
Çok özür dilerim. Haklısınız... yanlışımı bende fark ettim! konuyu güncelledim. açıklama dosya içerisinde çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Deneyiniz..

Kod:
Sub Test()
    Dim Ozt, Nbt, i, sat, Rng1, Rng2
    On Error Resume Next
    Set Ozt = Sheets("özet")
    Set Nbt = Sheets("nöbet listesi 1")
    Ozt.Range("D2:F1000").ClearContents
    sat = 2
    For i = 3 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        Rng1 = 0: Rng2 = 0
        Rng1 = WorksheetFunction.Match(24, Range(Cells(i, 5), Cells(i, 11)), 0)
        Rng2 = WorksheetFunction.Match(24, Range(Cells(i, 13), Cells(i, 22)), 0)
        If Rng1 <> 0 Or Rng2 <> 0 Then
            Ozt.Cells(sat, 4) = CDate(Cells(i, 1))
            If Rng1 <> 0 Then Ozt.Cells(sat, 5) = Cells(2, Rng1 + 4)
            If Rng2 <> 0 Then Ozt.Cells(sat, 6) = Cells(2, Rng2 + 12)
            sat = sat + 1
        End If
    Next
    MsgBox "Islem tamam..."
End Sub

Ekli dosyalar

Deneyiniz..

Kod:
Sub Test()
    Dim Ozt, Nbt, i, sat, Rng1, Rng2
    On Error Resume Next
    Set Ozt = Sheets("özet")
    Set Nbt = Sheets("nöbet listesi 1")
    Ozt.Range("D2:F1000").ClearContents
    sat = 2
    For i = 3 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        Rng1 = 0: Rng2 = 0
        If Rng1 <> 0 Or Rng2 <> 0 Then
            Ozt.Cells(sat, 4) = CDate(Cells(i, 1))
            sat = sat + 1
        End If
    Next
    MsgBox "Islem tamam..."
End Sub
Çok teşekkür ederim.Tam istediğim gibi olmuş. Sadece bir şey sormak sitiyorum.Tarih sütünü(D) aktarımı iptalı nasıl oluyor ben çalıştım ama olmadı D2: f 1000 değiştirdim ama olmadı. bazen iptali gerekiyor. teşekkür ederim

Rica ederim, aktarım iptali derken tam olarak anlamadim maalesef , tarihlerin aktarılmasını istemiyor musunuz.

Rica ederim, aktarım iptali derken tam olarak anlamadim maalesef , tarihlerin aktarılmasını istemiyor musunuz.
evet iptal nasıl ederim birde nöbet listesi 1 de aktarılan sütunlar (isim 1 ve isim 2 )sütün sayısı artarsa değişecek kodlar nelerdir. yeni isim eklemek gerekebilir veya silinebilir ne yapmam gerek

Ozt.Cells(sat, 4) = CDate(Cells(i, 1)) bu satırı silerseniz yada satirın başina tek tırnak koyarsanız tarihi aktarmaz.

Kod:

Burası Cells(i, 5), Cells(i, 11) ilk alanı , burasıda Cells(i, 13), Cells(i, 22) ikinci alanı ifade ediyor, sayılar sutun index numaralarıdır " 5 = D " ayarlamayi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kod:

Burada da Cells(2, Rng1 + 4) "+ 4" ilk alanın başlanğıç noktasına eşitliyoruz Rng=1 olarak dikkate alarak.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Ozt.Cells(sat, 4) = CDate(Cells(i, 1)) bu satırı silerseniz yada satirın başina tek tırnak koyarsanız tarihi aktarmaz.

Kod:

Burası Cells(i, 5), Cells(i, 11) ilk alanı , burasıda Cells(i, 13), Cells(i, 22) ikinci alanı ifade ediyor, sayılar sutun index numaralarıdır " 5 = D " ayarlamayi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kod:

Burada da Cells(2, Rng1 + 4) "+ 4" ilk alanın başlanğıç noktasına eşitliyoruz Rng=1 olarak dikkate alarak.

teşekkür ederim. siz anlattınız bende şimdi yaptım .saygılar.. emeğinize sağlık

Son düzenleme:
Rica ederim , eğer takıldığız yer olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Tabi @Seyit Tiken beyin #3 nolu mesajındaki tavsiyelerine uyduğunuz sürece. Aksi taktirde inanın soruları anlamakta zorluk çekiyoruz , iyi çalışmalar.

Rica ederim , eğer takıldığız yer olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Tabi @Seyit Tiken beyin #3 nolu mesajındaki tavsiyelerine uyduğunuz sürece. Aksi taktirde inanın soruları anlamakta zorluk çekiyoruz , iyi çalışmalar.
teşekkür ederim. Bir aktarma işi daha var bana yardımcı olabilir misiniz? Açıklama dosya içerisine ekledim. Anlaşılmayan bir durum olursa tekrar yazarım. kolay gelsin

Ekli dosyalar

Kod:

Kod:

sayın ;Emrexcel16 bu başlıkta yaptığınız makroda nöbet listesi 1 bulunan -isim 1- ve -isim 2- sütunlarında aynı grupda nöbetçi olanları özet saffasına göndermiyor.Nadir de olsa bu durum olacak buna nasıl çözüm üretebiliriz. örnek:izim birde özcan ve Okan nöbetçi özet işlemi alınırken sadece özcan gönderiyor dosyayı ekliyorum

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. oldu kardeşim Allah razı olsun.Hatalarımız için özür dilerim! yoğun tempo ile hem çalışıyoruz hemde faydalı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz sayenizde o yüzden kusura bakmayın. isim 1 ve isim 2 tek çatıda toplamaya karara verdik günde iki nöbetçi olacak biri "özet deki 1 sütün 2 cisi diğer sütüna" kodları bu şekilde düzenlerseniz çok sevinirim kusura bakmayın örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. oldu kardeşim Allah razı olsun.Hatalarımız için özür dilerim! yoğun tempo ile hem çalışıyoruz hemde faydalı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz sayenizde o yüzden kusura bakmayın.

Rica ederim , iyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim. oldu kardeşim Allah razı olsun.Hatalarımız için özür dilerim! yoğun tempo ile hem çalışıyoruz hemde faydalı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz sayenizde o yüzden kusura bakmayın. isim 1 ve isim 2 tek çatıda toplamaya karara verdik günde iki nöbetçi olacak biri "özet deki 1 sütün 2 cisi diğer sütüna" kodları bu şekilde düzenlerseniz çok sevinirim kusura bakmayın örnek dosya ekte

Deneyiniz..

Ekli dosyalar

Geri