• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer Sayfalardan Veri Alma (Eşleştirerek)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hashus42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Makro
Değerli arkadaşlar, bilginiz varsa bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

http://s2.dosya.tc/server/H0n0JI/Kit..._lar_.rar.html

gönderdiğim dosyada genel sonuç bölümüne diğer sayfalardaki (eylül, ekim, kasım...mayıs) ayı içerisindeki öğrencilerin doğru,yanlış,boş ve puan bölümlerini nasıl getirebilirim.. Genel sonuç sayfasına öğrenci numarasına ya da ismine göre diğer sayfalardan aldığı notları getirmem mümkün mü? şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

1. satırdaki ilgili hücrelere ay isimlerini hücre birleştirmesi yapmadan tek tek yazın ardından, E4 hücresine;
Kod:
[B]=EĞERHATA(İNDİS(DOLAYLI(E$1&"!A1:F1000");KAÇINCI($B4;DOLAYLI(E$1&"!A1:A1000");0);KAÇINCI(E$3;DOLAYLI(E$1&"!A1:F1");0));"")[/B]
formülünü uygulayıp sağa ve aşağı doğru tüm tabloya kopyalayın.
Arama kriteri olarak öğrenci numarası kullanılmıştır.

Son düzenleme:
Sayın hashus formüldeki 700 sayılarını 1000 gibi yüksek bir sayı ile değiştirin değiştiriniz (ben bir önceki mesajdaki formülü güncelledim), çünkü 700 satırdan fazla veri olan sayfalarınız varmış, yeni farkettim.
Ayrıca, anladığım kadarıyla, ay listesinde olup genel listesinde olmayan (ya da tersi) öğrenci numaraları olmalı. Çünkü her sayfada alttoplamlar aldığımda, genel sayfanızdaki alttoplamlarla tutarsızlık görüyorum.

Örneğin aşağıdaki isimlerin ay listelerinde olmasına rağmen genel listesinde olmadıklarını,
24 AHMET DEMİR
583 AHMET TEKKURT
1707 RABİA DENİZ
2234 TURGUT ALP KIMIR
2255 YASİN KÖSE
2307 EDA BİRCAN
2308 EFE BİRCAN
2415 RUKİYE UYSAL

Aşağıdakiler ise genel listesinde var ancak ay listelerinde olmadıklarını fark ettim.
45 HASAN EMİRCAN KILINÇ
53 EKREM ASIM KOYUNCU
57 SELİN NAZ ÖZYUVA
136 ABDURRAHMAN ÖZTÜRK
254 ECE YILDIRIM
308 İREM DUDU KÖSE
533 AYŞE SIDDIKA KILIÇ
707 RABİYA DENİZ
751 AHMET DEMİR
1863 HİLAL BEYZA KELEŞ
2604 SUDENAZ MARAŞ
2606 BATURALP ÇATALKAYA
2609 SAMET AKGECİ
2610 MELİHA BÜLBÜL
2614 HÜSNİYE KESİKBAŞ
2615 ALİ MERT DEMİROK

Kontroller yapmalısınız.

Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkür ederim, çok işime yaradı.. Benim için büyük bir problemi çözdünüz...Çok sağ olun...

Ömer Bey o öğrencilerin bir kısmı birinci dönem gitti, diğer gruptaki öğrenciler ikinci dönem geldiği için öyle bir sonuç ortaya çıktı...

Estağfurullah, iyi günler dilerim.

Geri